És megfigyeléseim alapján amerika éppen azért működik jól, mert azon a tényen alapoznak mindent, hogy az emberek alapjában hülyék, birkák, ostobák... és jobb ha nem gondolkodnak, vagyis csak az gondolkodjon aki képes rá (és azokat azért meg is fizetik). Még európában inkább fordított a dolog, mi azt hisszük az emberekről, hogy mindenkinek megvan a maga esze... és ezért mindenki okoskodik, ezért sok minden nem működik, vagy ha működik akkor az azért van úgy, mert ott van valaki aki az okoskodók lépéseit folyton javítja... persze ez az én tapasztalatom, nem biztos, hogy így is van. De valahogy mindég hiányoztam az amcsi fajta standard procedure-t, nem azért mert az jó, mert általában lehet jobban is, de a valóságban ha nincs akkor majdnem mindég roszabbul csinálják, mert kevesen képessek kibújni a birkabőrből...
Különben szerintem a Vista másként fog sikeres lenni, vagyis nem úgy mint a Win95, ugyanis ma a userek összetétele másmilyen. Akkor a nem technikai userek kissebbségben voltak a technikai usereknek meg nem igen volt alternatíva, ma a nem technikai userek túlnyomóan többségben vannak a technikai userek egy része meg Linuxot, BSD-t stb. futtat. Ugyanakkor ma már sok háztartásnál két vagy több PC is van, és még sorolhatnám a különbségeket. Gondolom, hogy most a Vistát könnyű lesz eladni a home usereknek, mert csili-vili grafika meg stb. viszont a kezdetben nehezebb lesz eladni a cégeknek, persze mivel idővel jön az új generációs szoftver meg hardver... hát nem lesz más választékuk a cégeknek sem, úgyhogy szerintem a Vista eladása egy kezdeti boom után egy komolyabb visszaszorítás majd utánna fokozatos növekedés fogja követni. De azt hiszem, hogy sokan fognak az üzletek előtt álni, mert már sokan régóta várják a Vistát, a Microsoft jól kiéhezteti a home user piacot.