• szivar
    "mondom, ne a levegőbe beszéljél, rögzítsd a forgalmat, tedd fel a netre, okoskodjál ott is, hogy backdoor vagy info szivárogtatás és majd akkor is röhögünk egy jót..."

Sajnos nem értek hozzá, nem vagyok jól képzett biztonságossági rendszermérnök, akihez a BG és programozó csapata jár különórákat venni. Ja, mellesleg mint írtam, nem is nagyon érdekel ez a jeles esemény. Csak megemlítettem, arra célozván hogy miért gondolok azt amit. És mivel nem dokumentáltam a dolgot, ez továbbra is csak egy urban legend marad számodra és mások számára is. Amúgy bátran röhögjél bármin, ahhoz legalább bizton értesz, ha többről nem is győződhetünk meg élőben :D.

"Látom a programozáshoz se értesz nagyon... Attól, hogy egy eszközmeghajtó kernel módban fut az - kultúrált rendszereken - nem azt jelenti, hogy bele van betonozva a kernelbe mint pl linuxon, igy nem is kell beleszámolni a kernel foráskódjába. Ez sem jött be..."

Látom nagyon kened-vágod a memóriakezelést, meg a védett módot és tsait. Illetve a rendszermagok fajtáival is tisztában vagy, előnyeikkel, hátrányaikkal és alkalmazási lehetőségeikkel együtt.

""Még az MS programozói sem ismerik teljes egészében a wint."

Ha ez igy van, akkor a linuxosok vagy mégkevésbé ismerik a saját rendszerüket, vagy nagyon gyenge programozói képességekkel vannak megáldva."

Ne legyél olyan biztos benne hogy gyenge képességekkel vannak megáldva :D. Én sem állítottam az ms programozóiról, hogy hülyék a szakmához. De esetleg mélázz el a sw fejlesztés rejtelmein. Pláne ha egy oprendszerről van szó, amelybe beleintegrálnak minden kacatot. Illetve azon hogy (a fejlesztők közül)ki és melyik részét látja az egésznek. Üzlet, az üzlet. Az idő meg pénz. Azonkívül minden programozó törődjön a saját dolgával, ne lássa a bazi nagy projectet egyben, mert az káoszt eredményezne és időveszteséget. Valahogy így.

"már megint el vagy tévedve, bele volt számolva minden esetben az összes winhez adott alklamazás service és kiegészitő kódja..."

Aha. És darabszámra (per alkalmazás) megtudod mondani hogy egy Debian disztrib és egy neked tetsző win hány alkalamazással is érkezik a végfelhasználóhoz? Kérem hogy ne hasonlítsunk össze egy >2000 programot tartalamazó disztribet egy winnel, ha már forráskódról van szó. Azonkívül a teljes disztribet sem kötelező mindenestül feltelepíteni, amíg ellenkező esetben olyan programok is felmennek a gépre, amik alapesetben nem is kellenek az átlagfelhasználónak.

"Halandzsa már megint... Történt forgalom (ha igazad lenne, akkor világrengető felfedezés lenne) csak te blokkoltad. Nagyon hihető mese"

Lsd fentebb.

"Tévedsz, te olyannak látod a dolgokat, amilyennek szűk világképeddel eképzeled, csak sajnos bizonyitékod nincs rá..."

Szerintem a világképemmel nincs semmi baj, azonkívül hogy egyre sza... rosszabb világban élünk, ahol nem a hozzáértés és az intelligencia számít, hanem a papírok (jópénzért az ecserin, vagy fél disznó a vizsgabizottságnak) és az ismeretség.

"Nálunk is blokkolva van, de minden blokkolt kisérlet naplózva és ellenőrizve van és ha valaha olyat találnánk ami "gyanús" backdoor-ra utal, akkor abban a pillanatban port-mirror, sniffer és lenyomozás. (és, ha igazad lenne, akkor jöhet a világrengető bejelentés) Komoly helyeken igy működik."

Nem tudom hogy mi a bajod azzal ha egy átlagjúzert nem érdekel hogy miért is akart valami valamit is csinálni, amikor nem csinált, mert nem volt rá lehetősége. Illetve miért kell olyanokért fikázni, amit te is csinálsz (fw &portok) és azt állítják rengetegen, hogy ártani nem használ. Még ha nem is törődök a naplófájlokkal meg ilyenekkel...