BiroAndras#222
"Nemtom, nálatok a többezer gépen biztosan nem, de nálam első indításnál (lsd.: telepítés, service packok feldobálása után)első elindításakor fel kívánt menni, érthetetlen okokból."
Érdekes, én még nem tapaszaltam. Pedig elég gyakran installálok XP-t.
"svchost. Nem érdekel az a duma, hogy engedélyezni kell, mert amúgy nincs net. Van és kész."
Hát végülis a hálózat kezelő szolgáltatásnak azért illik hozzáférést adni a hálózathoz.
"És ez a process nem generál ellenőrizhetetlen forgalmat a szerjózsa minden irányában (és tudom hogy mi célt szolgál)."
Az előbb még arról volt szó, hogy nem tudod, hogy mit és miért forgalmaz.
"Nincs mit bizonyítani, mert nem történt forgalom."
Ezt most komolyan nem értem. Azt mondtad, hogy mindenféle ismeretlen dolgok meghatározatlan dolgokat forgalmaznak. Vagy legalábbis ez jött le a szövegedből.
"Nem tudom hogy nálatok, a 'mission critical rendszernél' hogy megy a hálózati forgalom engedélyezése, de itt minálunk felé (otthon)olyan parázás van, hogy amely portot nem kívánom használni, azt a hardweres tűzfalon (is) letiltom."
Ez nem parázás, hanem alap biztonsági beállítás. Még otthoni rendszer esetén is.
De egy 'mission critical rendszernél', ha olyasmi történik, aminek nem lenne szabad, annak illik utánnajárni.
"És mint írtam, ha nem mehet fel, akkor nem is érdekel hogy hova akart menni."