• szivar
    #216
    Lehet hogy buta vagyok, de legalább tudok olvasni és talán a szövegértelmezésemmel sincs semmi kifogásolni való... Véletlenül sem azt írtam, hogy nem tom mi akar felmászni a netre, hanem azt hogy semmi köze sincs a nethez a win folyamatokat kezelő cuccparádéjának és pl. a wordpadnak sem. És még mielőtt lelámázol ill. leostobázol, hogy miért nem office, miért pont a wordpad (mert ugye az lámáknak való, nem a hatalmas tudású izéelemzőneksajátmagátmondó embereknek, akik már-már félistennek tekintendőek és nem földi halandónak), elmondom hogy azért mert csak.

    A linux kernel forráskódja ha jól emlékszem, egypár eszközmeghajtót is magába foglal, a winé meg nem nagyon. Ott külön cégben vannak a driverek. Persze lámázhatsz jelen esetben is, mert -tudod nagyon jól- nem értek hozzá... Messziről jött ember meg azt mond amit akar.

    Azonkívül ha már teljes Debian disztribről van szó, ajánlatos lenne a mellékelt alkalmazások listáját összehasonlítani az WinNT-n megtalálhatóakkal (itt speciel a darabszámra gondoltam). Nem mindegy hogy a pl. mindenféle szövegszerkesztőnek a forrását is beleszámítod ebbe a szép méretbe, vagypediglen nem.

    Ja, amíg el nem felejtem, én nem égetésképpen írtam a lenti sorokat, de ha már ilyen kedves voltál irányomban, megindoklom neked hogy mit és miért nem.

    1. Nem megyek semmiféle alapfokú windowsos tanfolyamra, mert még a végén biztonsági szakember úrnak szólítanak utána, és túl nagy lenne az arcom. Nekem nem vág egybe a stílusommal az hogy mindenkit lehülyézek, szakmai érvek gyanánt.

    2. Lex@rom hogy milyen folyamat éri el a netet, amíg szükséges hogy elérje. Legyen szó böngészőről,rasról, vagy akármiről.

    3. Nem csinált semmilyen gyanús forgalmat, mert a vason nincs engedélyezve az a port, semmilyen esetre sem. Amúgy meg lsd.: 2. pont.

    4. A Kínai kormány mintha saját disztribet akarna létrehozni, a lnx rendszermagra és szolgáltatásokra támaszkodva. Olyan MS módra. Innen is egy kicsit, onnan is egy kicsit, de milyen jó lesz...

    Asszem mára ennyi.