• szivar
    #212
    "Ez igy konkrétan nem igaz, attól függ mennyi komponenst vizsgálunk, egy átlag linux disztrib forráskódja jóval nagyobb mint a winé..."

    Talán nem a disztribhez adott sok kis bizbasz programot kellene tekinteni ebben az esetben, hanem a rendszer magját és működéséhez elengedhetetlen vackait kellene összehasonlítani a win ugyenezen hóbelebancaival. Így egy kissé több és nagyobb méretű bináris jön számításba a win alatt, és én naivan arra gondolok ilyen esetekben, hogy a forráskódja is egy kissé nagyobb lehet a winnél mint a lnx-nál.

    "Hiába nézheti meg a linux forrását több milliárd ember, ha csak pár tizezer nézi meg, pár ezer keres benne hibát és csak pár tucat van olyan szakmai szinten, hogy értelme legyen... Ezzel szemben komoly helyeken biztonságtechnikai mérnökök auditálják a kódot, súlyos pénzekért és annak értelme is van..."

    Akik hivatalosan csak megtekinthetik a forrás egy részét, de le nem fordíthatják az állományt. Ha lefordítják, akkor meg nem használhatják az újonan lefordított állományt. Mivel még a win forrását nem tekinthettem meg, ezért halványlila gőzőm sincs arról hogy hány fájlból áll. De amíg a saját szememmel nem tekinthetem meg az egész kuplerájt, és olyan szolgáltatás próbálja rendszeresen elérni a netet, aminek semmi köze van hozzá, addig fenttartom azon véleményemet, hogy lehetnek szándékos kiskapuk a windowsban. Illetve azt hogy a kód ilyen fokú bonyolultságánál be lehet iktatni egy kiskaput, anélkül hogy a komoly biztonságtechnikai szakemberek észrevennének belőle valami hasznosat is. Végülis nem pártíz megabájtról van szó, ha teljes(alap) rendszer tartjuk szem előtt.