Filmes tükkök de hogyan???
  • bigapó
    Hali!

Nemrég vettem meg a Terminator 2 c. filmet, díszcsomagolásban. ez a 2 DVD-s, rendezői változat, ami 20 perccel több, a moziban nem látott jeleneteket tartalmaz. Köztünk szólva nem is csodálom, hogy kivágta őket James Cameron, mert sajnos eléggé lelassítja az egész filmet, ez pedig nem tesz jót neki. egyébként a kedvenc filmem, már lehet, hogy több, mint 100-szor láttam:))

a 2. lemezen eléggé mélyrehatóan kivesézik a filmkészítés menetét, minden apró részletről beszélve. rengeteg olyan jelenetről derült ki, hogy nem is úgy csinálták, mint azt ahogy először (és mindezidáig) gondoltam. sokat tudnék mesélni, de szerintem érdemesebb inkább megnézni magát a DVD-t.

egyik legjobb és számomra legmegdöbbentőbb felfedezés az volt, hogy Cameron imádja az úgynevezett vetítéses technikát. ez az amikor a színész egy vászon előtt van és úgy "akciózik", miközben a háta mögött megy a film egy adott részlete. ezt nagyon sokszor alkalmazta a filmben. például mikor a T-1000-es üldözi John-t a kamionnal, a csatornában, Schwarzi pedig megelőzi -még mielőtt felkenné a falra elcsusszan mellette- a grabancánál megragadja és maga elé emeli a motorra a kiscsákót. ez utóbbi -a maga elé emelés- teljes egészében ezzel a technikával készült. mondanom sem kell, hogy tátva maradt a szám, mert ezt nem lehetett észrevenni a filmen...szerintem:))

Azt pedig általában is elmondhatjuk a filmről, hogy korszakolkotó és egyben egy új jövőt mutató alkotásról van szó. Nagyon sok technikai és egyébb filmkészítési dolgot vettek át a későbbiekben, köztük a digitális technika robbanásszerű elterjedése is ennek a filmnek köszönhető.