• Invader
    #177
    Én meg azt olvastam valamelyik cikkben, hogy az ABM szerződés után kivonták (illetve a rendszert a szerződésben megengedett "1 area" területen hagyták csak meg) Elképzelhető, hogy ez még megvan(bár a számaid kicsit soknak tűnnek ehhez), de nem tudom mennyit foglalkoztak a folyamatos korszerűsítésekkel, és fejlesztésekkel. Vagy esetleg a 30 év raktár után lerohadt rakétákat/robbanófejeket újra hadrendbe állították
    volna? Nos, én nem tudom.

    A ohioknak nem kell nagy terület, hiszen a brit tengeralattjárók robbanófejei képesek az URAL-ig mindent feneyegetni (és az összes brit robbanófej NATO alárendelt), a keleti partot pedig alaszkai, és csendes óceáni támaszpontokról (tehát hazai vizekről) fenyegetni lehet. Közép szibériát csak ICBM-ekkel lehet reálisan fenyegetni, hiszen ehhez még az Ojioknak is fel kéne úsznia nagyon közel a partokhoz, ami túlságoosan nagy kockázat. Tehát a feladatukat, amennyiben azt ésszerű kockázattal választják meg, és saját vizeikhez közel is teljesítik, nem korlátozottak.

    Az ohiok működési területe valóban némileg nagyobb lehet mint az oroszoké, mert az oroszoknak jelenleg nincsen kepacitásuk az amerikai atomhordozók folyamatos követésére és megfigyelésére. (Ugyanakkor Putyin felszólalt a nagymértékű korszerűsítés mellett, és várhatóan nem sokáig marad ilyen lerohadt a flotta.)
    De semmiképp sem hajóznak benne a a nyílt vizekre.