• MikaH
    #8: Az a "live" véletlenül nem "lite" volt? Utóbbi tuti, hogy sok-sok fájlt akar felpakolni, mivel az egy telepíthető, gyengített változat.
    Egy valódi live meg elfut vinyó nélküli gépen is.

"Nem kell, hogy az a tengernyi láma a linuxos világot is elárassza."
    strogg: ez nagyon ott van :)

#14 Ha ez így történt, memória hibára tippelek. A linux a memcsit használja elsősorban, és csak másodsorban a vinyón lévő swapot, a win pedig tudtommal vinyóra ír, onnan olvas elsődlegesen.

Nálam 4-7 böngésző, 2-3 letöltő,1 netes és a gépemen lévő mail, gimp, néha 2 példányban futó cd-író, és soha semmi problémám nem volt proci használattal (igaz, kizárólag amd). Teszem mindezt egy kb. féléve félig összeomlasztott rendszeren, ami alatt néhány hónapja vinyó, a múlt hónapban pedig lap, proci csere volt.
    Nem tudom milyen linuxszal próbálkozol, de egy normálisan összerakott hardveren normálisan kell mennie.

játékok: igaz, amint M$ csinál, az valószínűleg nem fut linux alatt. Több ezer van a neten, nemcsak gyengék, de komoly 3D-sek is.

ntfs írás: inkább hagyjuk, jogtiszta win kell hozzá, mert a captive az M$ honlapjáról tölti le a fájlokat.

Na, és a cikk.
    Emberünk eme tettét valószínűleg tőlem leste el :)
    Tavaly nyáron - laptop vásárlás előtt - bementem egyik nagyáruházba. Táskámban 2 db - különböző alapú - live cd-vel, és szépen végigteszteltem a laptop kínálatot.
    (Eladók csak messziről néztek, érdekes, h. egyik sem jött oda, hogy mi a fenét csinálok.)