Populous 3 Online!
  • pipaxy
    #1
    Annak idején, 1998-ban megjelent a Populous 3 nevű játék, amely azonnal nagy sikert aratott, a játékokkal foglakozó újságok majdnem 100%-ra értékelték. A single player kb. 20 pályája sajnos elég kevésnek bizonyult, az Internet akkori elterjedtsége következtében pedig a multiplayer rész gondolom sokaknak kipróbálatlan maradt. Pedig a játék igazán ott élvezhető!

    Így lassan 8 évvel a megjelenés után nem is hinné az ember, hogy ezt még megtehetné. Pedig igen! Sikerült ráakadni a Populous Matchmaker nevű programra, amely segítségével időponttól függően néha 80 ember is játszik egyszerre. Egy 8 éves játékhoz képest ez azért nem rossz, jelzi a játék kiválóságát, különösképp hogy a matchmaker programot is a rajongó játékosok írták és a szervert is ők tartják fent.

    Magyar játékossal azonban csak nagy ritkán lehet összeakadni, gondolom olyan helyzetben vannak mint én voltam annak idején, hogy szívesen játszana Interneten, ám játékostárs hiányában ez elmaradt.

    Az Online játékhoz csupán le kell tölteni a 2 mega körüli matchmaker-t, valamint regisztrálni kell egy felhasználói nevet. Mindezt itt lehet megtenni:
    http://www.strategyplanet.com/populous/index.asp.