• NEXUS6
    #40
    99%-ban egyet értek veled, legfeljebb a modális szavakon, jelzőkön vitatkoznék.;)

    Illetve történt egy icipici félrenézés: én ipari termelést írtam és nem GDP-t, GNP-t meg akármit. Az utóbbiakban benne van ugye a szolgáltatás is, amiben a Zusa tényleg istencsászár. Viszont a fizikai anyagok előállításában (ipari termelés) az akkor jóval kisebb "EU" már 20 éve lelépte az USÁT.

    Persze a szolgáltatás elég érdekes dolog, mert ha én mint leányvállalatod, minden reggel bemegyek hozzád és X dollárért jóreggelt kívánok, aztán erről szemlát írunk és én mint karitatív tevékenységet adómentességet/visszatérítést is kérek, valamint a te "viszont kívánom"-oddal ugyan ezt eljátszuk, akkor bizony elég szépen tudjuk majd növelni GDP-t, meg akár a saját vagonunkat is. Az államháztartás meg levanxarva, mint ahogy az usa a világ legjobban eladósodott országa is egyben.

    Persze jóreggelt számla nélkül is lehet kívánni. És ha pl alanyi jogon jár ez vagy akár az eü, vagy akármi, akkor ugye sokkal kevesebb üzleti tevékenységet végez a korház is, meg mi is.

    A végén persze ha a mindent üzleti alapon végzünk előbb utóbb az EU is utoléri az usát GDP-ben is. De élni szerencsére már most is jobb itt, szerintem.