BlackRose#32
Ja és elfelejtettem... ha csak az USA fehér lakosságát vegyük figyelembe (mert ugye az EU majdnem tiszta fehér) akkor a különbség még drasztikusabb, és az per capita GDP kb. az USA-ban az EU kétszeresse, és ez még az EU15-re is vonatkozik.
De itt semmiképpen sem akarom az USA-t emelni, csak szeretem ha a tények nincsennek elferdítve, végülis a valóságban ezt érzékeljük, és már (bár nekem) régen elegem van az üres dumából (NEXUS itt nem terád gondolok) amit napról napra a nyakunkba öntenek. Gondolom mindenki tudja miről beszélek. Mindenesetre nekem csak az nyomja az oldalam, hogy az USA-ban tök hülye barom emberek is jobban élnek mint itt az orvosok vagy a 2-3 diplomás emberek. Többszür volt alkalmam dolgozni velük, a legnevetségesebb volt amikor az amcsi aki egyébként alig 10% tudta annak amit én és a csapat, ő volt a supervisor és maga kb. 2x annyit keresett mint a mi csapatunk. Ja és a fele időnket arra töltöttük, hogy a pofa megtudja érteni a dolgokat. Igaz üzleti felfogása és érzése messze felülmúlött mindent ami errefelé van (sokat is tanultunk tőlle), de a technikai és mérnöki tudása nem adott neki jogot, hogy felettünk legyen, viszont a cég küldte és nekünk ezt el kellett fogadni. Egy haverom meg 5 hónapja ment ki az USA-ba, előbb megíjedt a sok standardizált eljárástól és azt hitte nehéz dolga lesz, (mondtam neki, hogy hamarossan letapossa őket, de nem hitte el), most már a vezető lett a csapatban, mert túltett minden amcsin a kreatív gondolkodásban és persze a szakmai tudása is jobb. De az USA nem azért erőss mert okos, hanem éppen azért mert tudja, hogy alapjában buta emberekkel kell elvégeztetni a munkát és így van a rendszer beállítva, egy jól működő kifogástalanül kóperatív rendszer ahol csak azok gondolkodnak akiknek megvan az agyuk hozzá a többiek meg csak kísérik a standard procedure-t. Az EU-ban viszont más a helyzet, itt általában mindenki okoskodik...