hhc,hc stb :)
 • mercenary
  #210


  Az Explosion, Magyarország vezető hardcore-techno partysorozata júliusban egy rendkívüli nyári különkiadással tér vissza a Diesel Club-ba, ahol is – az eddig megszokott, már a neve alapján is főként a hardcore-ra fókuszáló Hardcore Explosion-ök helyett – ezúttal egy háromtermes, az átlagosnál jóval több stílust felvonultató minifesztiválra lehet számítani.

  Habár popfesztiválból idén nyáron sem lesz hiány, a szervezők – a mindössze 800 forintos belépő ellenében – egy olyan alternatívát kínálnak az underground zenék szerelmeseinek, mely valószínűleg egyedülállónak számít a nyári rendezvények tengerében. A Summer Edition mindegyik terme egy-egy különleges, letűnt korok mitológiáját idéző elsüllyedt világról kapta a nevét, melyek kiválóan reprezentálják az est folyamán szolgáltatott zenei sokszínűséget.

  Tanulva az előző Explosion azon hibájából, hogy sajnálatosan túlsúlyba került a mainstream hardcore, az Atlantis terem ezúttal jóval színesebb, s egyúttal árnyaltabb képet kíván festeni erről az igencsak összetett elektronikus zenei irányzatról. Ennek ellenére mainstyle-ban sem lesz hiány, erről a két, Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő holland DJ, D-Tail és Mortis fog gondoskodni. Ugyanakkor velük tart Exaliator, egy olyan barátjuk is, aki leginkább a darkcore-t igyekszik majd népszerűsíteni, többek közt olyan kiadók lemezeiből pakolgatva, mint az Enzyme vagy a TRSE. Ezzel azonban a külföldi DJ-k sora még nem ért véget, ugyanis itt lesz a legismertebb szlovén hardcore DJ, Mr.Madness is, aki szintén a keményebb hangzást előtérbe helyezve szemezget majd különféle frenchcore-okból, DNA-féle darkcore-okból, illetve a The Third Movement egyedi hangzású industrial lemezeiből. A négy külföldit további négy magyar DJ fogja kiegészíteni, így remélhetőleg sokak örömére újra fellép Hell’oh, illetve a két másik házigazda, Mercenary és XT Noise is. Spindriver kiléte pedig egyelőre maradjon titok, azonban egy biztos, hogy ő is egy egészen más aspektusát fogja képviselni a hardcore-nak.

  Egyfajta hiánypótlásként ezúttal Lemuria, a második terem, a techno, a hardtechno, illetve a schranz világába kívánja elkalauzolni az arra kíváncsi nagyérdeműt. A lineup magáért beszél, az est folyamán a hazai élvonal számos tagja tiszteletét teszi majd a pult mögött, továbbá Hammond, Killswitch, Nilux, Deeroy és Terror mellett ott lesz a Tilos Rádió Elveszett Gyerekek Városa c. rádióműsorának két rezidense, Vanda és Neckrow is.

  Mu, a harmadik terem, ami az előző rendezvényeken színtisztán a kemény drum&bass-nek volt szentelve, most még a nagytereménél is színesebb kavalkádot ígér, ahol ráadásul minden eddiginél több liveact-ben lehet részünk. Természetesen, ahogy a hardcore terem sem létezhet mainstyle nélkül, úgy itt is továbbra is a drum&bass számít majd a főszereplőnek. Visszatérő DJ-ket köszönthetünk DTR, HUman, Reza és C személyében, hiszen mindegyikük zenélt már Explosion-ön, nem kis sikerrel, továbbá újra fellép a márciusi Hardcore Explosion-ön debütált Cypher Unknown, aki az egyik házigazda alteregójaként a drum&bass és hardcore fúziójából született crossover stílusával igyekszik majd meg borzolni a kedélyeket. Ugyanakkor, ami a liveact-eket illeti, ahány producer, annyiféle egyedi hangzásra lehet számítani. Az egyre több nemzetközi kiadvánnyal büszkélkedő Mystification-t talán már nem kell bemutatni, hiszen már többször is bizonyított az Explosion-ökön. Ez azonban nem feltétlenül igaz mindenkire, hiszen az Explosion történetében először lép fel a 8 bites zenék egyik hazai pionírja, a két gameboy-jal operáló, és ezúttal különleges, tört szettel készülő Failotron, illetve a már sokak által ismert Gabba Voodoo, aki zenéi révén minden bizonnyal egy falatnyi Franciaországot fog idecsempészni. Végül, de nem utolsósorban a jungleism jegyében, a szintén Elveszett Gyerekek Városából ismert Alkemizt fogja a legkiválóbb zenéit prezentálni.  2009. július 18.
  Explosion – Summer Edition
  Diesel Club – 1101 Budapest, Népligeti út 2.

  Atlantis (hardcore):
  D-Tail (NL)
  Mortis (NL)
  Exaliator (NL)
  Mr.Madness (SLO)
  Hell’oh
  XT Noise
  Mercenary
  Spindriver

  Lemuria (techno):
  Hammond
  Killswitch
  Nilux
  Terror
  Deeroy
  Vanda
  Neckrow

  Mu (broken beats):
  Mystification
  DTR vs Human
  Reza + C
  Cypher Unknown
  Failotron
  Gabba Voodoo
  Alkemizt

  Belépő: 800HUF / 3EUR

  Bővebb információ: http://www.explosion.hu

  Flyer:
  Front | Back | [url=http://www.explosion.hu/0907/090718_explosion_joined_black.jpg]Joined #1[/url] | [url=http://www.explosion.hu/0907/090718_explosion_joined_white.jpg]Joined #2[/url]