• BiroAndras
    Idézet a linkből:
    An advantage of a multi-threaded program is that it can operate faster on computer systems that have multiple CPUs

"Szalakat nem tudsz migralni egyik CPU-rol a masikra ha nincs legalabb egy process instance a target CPU-n."

Mondtam, ha a CPU-knak külön RAM-ja avn, akkor igazad van. Viszont ha bármely CPU hozzáfér minden erőforráshoz, akkor minden probléma nélkül át lehet helyezni egy thread-et. ÉS a multicore rendszerek, amelyekről itt szó van pontosan ilyenek.

"Ha igy volna akkor a processek nem lennenek kepesek adatcserere."

Az OS biztosít számukra kommunikációs csatornát. Egyébként nem férhetnek hozzá egymás erőforrásaihoz, már csak azért sem, mert (win-en legalábbis) külön címtartományt kapnak.

"Tehat szalat akarsz futtatni egy CPU-n process nelkul?? Hogyan fernel hozza az eroforrasokhoz?"

Simán. Miért ne férnék hozzá?

""Én eddig is arról beszéltem, hogy 2 threadet lő fel a progi, és az OS szépen kiosztja őket 1-1 CPU-ra."
    Meg a turot oszt szet. Na eppen ez a baj, hogy errol beszelsz."

Hát pedig minden dokumentáció ezt írja. De haamrosan lesz X2-m, majd jól kipróbálom.

"Ha a parent process nem forkol legalabb egy child processt a target CPU-ra a szal migralasa elott, akkor az a "progi" nem fog semmit oda "felloni"."

Win-en nincs fork.

""Futtathatsz több CPU igényes progit egyszerre, ahhoz nem kell egyiknek se több szálon futni."
    1. Tobb szal != tobb process.
    2. Kivetel nelkul minden program "CPU-igenyes".
    3. CPU-k kozotti elosztott szamitasrol volt szo nem pedig feladatok parhuzamos futtatasarol.
    4. A srac hol beszelt szalakrol?"

1. A mondat szempontjából tökéletesen érdektelen.
    2. Értelem szerűen arról beszélek, amikor a progi nem 0.01%-ot eszik, hanem minimum 10-20-at.

""Nem ez a gond, hanem az, hogy a ciklusmagban nem tudsz GUI frissítést hívni."
    Csodas. Itt maris szuletett egy ujabb gyongyszem, ahol az elotte allo ket mondatod meg eppen ezt cafolja:
    "Le lehet osztani a ciklust. Pl. minden 1000. iterációban frissítek.""

Nem tudom mi mit cáfol itt.

"NEM LEHET! Process nelkul nincs szal! Ennyi."

És a process nem lehet másik CPU-n?