N%C3%A9vtelen-1.png
  • raga
    Egy kicsit OFF, DE EGY IGAZI KRÚZ LEÍRÁSA : (ALFA156 2.0 TS VS Boxster)

Áááááahh, de jót nyomtunk egy Boxsterrel! ;-) /most értem haza/
    Az egész úgy kezdődött, hogy Esztergomból hazafelé /a szlov. oldalon/ kb. félúton elmentem egy bal oldalon álló, menetre kész /világított/ Porsche mellet. A falu után egy kis cikázás után már a hátsó lökösömet "nyaldosta". Nekem már éppen kezdett elmenni az életkedvem, olyan zsibbadt voltam a 40 - 90 -es sebességektől /egész nap mindent betartottam!! :-//, tehát eléggé üdítőleg hatott rám ez a "kihívás". Egy darabig jött utánam kb. 1 méterre /:-)/, aztán döntésre akarta vinni a dolgot - komoly hangorkánnal elhúzott. Bevallom én csak erre vártam a hosszú adrenalin ínséges idő után. Előtte tankoltam, reggel fejezték be az első + hátsó futómű gatyába rázását, ezt is le kellett már tesztelni...:-) Szóval elszabadult a pokol, sebeség korlátozás ide, büntetések oda, leszállt a "vörös köd" ééééés padló, 7000, padló 7000, padló...:-D Eléggé meglepődtem, hogy a kezdeti előnyéből nem sok maradt, gondolom, ő sem erre számított.
    Kereszteződés /országúti/, na gondoltam, eddig tartott a meglepi, de nem igazán így lett, megint nyomtunk egy keményet, itt is eleinte nem túl határozottan kezdett távolodni, de utána meg már fékeznem kellett, nehogy "rámásszak", aztán 160 körül "megállapodott". Gondoltam, elég volt neki mára, nekem meg kevésnek tűnt a 160 /tök egyenes út/, ezért "tovább léptem". Most ő várt erre.:-) Gondolom, kíváncsi lehetett hátul a feliratra, hogy milyen motorral is "kekeckedek"...:-)) Megnézte és elkezdte tolni, aztán gondolom, már elég nagy lehetett a huzat "náluk", mert kb. 220-nál elkezdett lemaradni. Megint azt hittem, hogy ennyi volt, de megint tévedtem. Újabb falu, na itt "megmutatta", olyan VW gruppe-osan. Elsiklott mellettem /szó szerint - a lehető legközelebb/, aztán kb. 120 - 130-al faluban hussss, már ott sem volt... /Pedig erre igazán nem lett volna szükség - szerintem :-)/ A falu után már "nagyobb léptekkel" mentem és egyszer csak megint előttem volt. Jött a kanyargós szakasz. Lehetett látni, hogy ő is nagy élvezettel szeli az íveket és nem jelentenek neki gondot, de nem ismerte ezt a szakaszt, mert elég gyakran feleslegesen fékezgetett, addig, amíg megint ki kellett kerülnöm, természetesen csak a saját érdekében, hogy ne fussak rá.;-) Na, itt egy újabb teszt alá vett, megint elkezdte nyomni. A további kanyarokat én is nagyon élveztem az új futóművel, ő sem tágított 5 - 10 m-nél távolabbra. Újabb kereszteződés /az utolsó/, kanyarodás a főútra. Ő is balra jött. Na, gondoltam, szép volt, jó volt, de itt most nagy égés lesz...:-/ Azért még öszeszedtem magam, megpróbálom a lehetetlent. 1 - 2 - 3... Talán ott szúrta el, hogy túl nagy gázzal indult a kanyarban a hátsókerekessel, mert egy jó kis csikorgós csúszással indított, le is maradt pár méterre, aztán korrigálta és megint végig nyomta a "csomagtartómban". A városban vissza vettem 60 - 40, stb. Igazi úriember lehetett , mert itt már nem "mutatta meg", szépen jött utánam egy jó darabon, aztán két apró villantással letért, természetesen én is üdvözöltem, mert ritka jó kis futam volt...;-)