N%C3%A9vtelen-1.png
  • Roger6
    Nos igen, én olvastam valahol régebben egy cikket az árkád vs szimulátor autós játékokról. Meg is magyarázták szépen, miért az árkádra van piac, miért azt szereti a játékosok nagy többsége.

Árkád játékban könnyű kezelni az autót, majdnem derékszögben kanyarodik (ez költői túlzás nyilván), olyan féktávokat tud venni az ember, hogy a festék leszakad a kaszniról, stb-stb... Ez ELHITETI a játékossal, hogy ő tud vezetni, majd nagy büszkén újságolja, hogy ő lenyomta extrém-hiper-brutál high-on Hamiltont (csak mondtam egy nevet).

Majd ezek után leül egy szimulátor elé, és látja, hogy a nyomorék pl. BMW M3 GTR alig gyorsul, meg alig kanyarodik (második kanyar 110-120 km/h, nézzétek az ívet, ugye ezt TDU-ban alapból 240-el lehet venni, fékezés nélkül), meg hát nem nagyon megy 240 fölé. Az árkádban szépen hozzászokott, hogy 200 alá nem megy, kicsi fék és kanyar, na ez itt nem működik ugye. Ahogy a valóságban sem - tenném hozzá óvatosan. És ki az a hülye, aki azt mondaná magáról, hogy nem tud vezetni? Ugye? Hát akkor a játék szar, meg a fizika, meg bla-bla-bla --> szimulátor töröl, árkád marad. Nekik ez nyújt játékélményt, ezzel nincs semmi baj, de talán el kéne azon gondolkodni, hogy ha beül egy volán mögé élőben, és azt mondja meghajtom a gépet, melyik vezetési stílust veszi elő? Árkád? Szimulátor?

Na ezért van nagyobb kereslet az árkádra, ami egy - lényegében - rózsaszín felhő. Meg hát ugye árkádban grafikára feküdtek rá a legjobban, egy szimulátorban meg a fizikára, hogy minél valósághűbb legyen. Ez az árkád vs szimulátor eladásokra vonatkozik.

Mondandóm második fele (az első volt az indoklás ugyebár): itt írta a srác, hogy ő élőben is jól vezet meg NFS-ben is. WTF?!?!? Hát a valósághoz annyi köze van az NFS-nek, hogy 4 keréken mész kb (persze külsőből szigorúan), és kész. Szerintem aki ezt mondja, az max. apa ölében ülve fogta a kormány az ezerkettes zsigában, amikor vitték a szemetet a telepre.

A félreértések elkerülése végett: nem szóltam le az árkádot, tőlem az játszik vele aki akar, de az súlyosan az elmém mélyébe vág, amikor valaki leírja, hogy NFS-ben és élőben is jól vezet. Nem kizárt a kettő természetesen, mielőtt ezen lovagolnátok, de ha te jól vezetsz, ahhoz az NFS-nek SEMMI közé.

Ezt csak úgy.