RealPhoenixx#23
Vorpal: en nem bantottalak, sot inkabb a vedelmedre keltem :)
Muardorpro: az gondolom csak eliras, es nem feladot akartak ott irni, hanem cimzettet, bar lehet hogy Zimmerman a mai napig nincs rendesen tisztaban az egesszel :)
Caro: a PGP-ben van nehany furcsasag, ami arra utal, hogy valojaban csal, legalabbis szerintem :)
BiroAndras: igazad van, en nem azt mondtam hogy maga az RSA algoritmus csal, hanem azt, hogy akik manapsag hasznaljak, mint programok, vagyis a megvalositott program algoritmusokban van csalas
Komolytalan: joreszt igazad van, en pont ezekre mutattam ra, de olyan nincsen, hogy ok tudnak primgeneralasbol olyant, amit a metematikusok sem, hiszen a forrast letoltheted es megtekintheted magad is :)
Haxor: Itt nem magarol a veletlenszamok vetelezeserol van szo, mert az mellekes, es amugy az algoritmikus veletlenszamokat nemveletlenul nevezik Alprimeknek, masreszt pedig abszolut nem iker primekrol van szo egy RSA alkalmazas folyaman
Stream titkositas RSA-val:
Megvalosithato, ki lett szamolva, hogy pl> 4096 bites RSA kulcsot, 2db 2048asbol szarmaztatsz, aminek az eloallitasi ideje kb 30 perc, a lenyeg, hogy megfelelo eljarasokkal, ugyanez az eloallitasi ido, 7 nagysagrenddel csokkentheto, de ezekkel a csokkentesi eljarasokkal maga a PGP es a tobbi program sajnos a mai napig sem rendelkezik, ami elegge szomoru, s bar Zimmerman elismeri hogy RSAval o keptelen stream folyamot titkositani, de az o eljarasa, amivel megis kepes, az nem mas, mint a levelezeshez es egyebb eljarasokhoz hasznalt Stream jellegu eljarasai, vagyis a hibrid megoldasok, ami annyit jelent, hogy hash kulcsokat keszit es azokkal titkosit, pl: csak osszeadja a hash kulcsot a folyammal, persze megfelelo moduluson