Lenyeg: ha megvan neked forrasban a cucc, es leforditod, akkor te magad is le tudod tesztelni az allitasom.
Masfelol: hogy honnan veszi a szamerteket, nem az a lenyeg, attol nem lesz sem gyorsabb, sem lassabb, pontositva: a szamoknak a honnanja, jocskan elhanyagolhato ahoz kepest, hogy maga a teszt mennyi konkret szamitasi kapacitast, illetve idot igenyel.
Az hogy Miller Rabin fele tesztet futtat, es hogy az gyorsabb a Fermatnal: a Fermatbol kovetkezik a Miller Rabin teszt, csupan egyszeru matematikai atalakitassal, es szelsoseges esetet tekintve, ha az adott szam nem igy nez ki 100.......001, akkor mar a Miller fele szamitasi kapac igeny kisse tobb mint a Fermat., viszont ha jo sok 0-a all az utolso bit elott, akkor valoban gyorsabb, de ezt mint tudjuk, nem erdemes kihasznalni, mert bar jelentosen csokken a generalasi ido szukseglet, de ugyanigy a feltoresi idoszukseglet is jelentosen csokken. Es akkor most csak a Miller Rabin fele korulrajongott gyors elemzest emlitettem.
(a kulonbseg a 2 teszt tipus kozott szamottevoen nem nagyobb valojaban szerintem a Miller es a Fermat kozott, mint ahogy azt egy kisse eltulozzak, pont a fenntiek vegett, mivelhogy a Miller ugymond csak egy szelsoseges eset/kis tulzassal -a nullas sorozatra celozva/)
Tehat: az egyik forras, marmint hogy kulonbseg van a 2 fele pgp kozott, es nagysagrendekbeli, azt te magad is meg tudod tekinteni.
A masik forras: teny, hogy tok8 honnan veszed a random erteket, nem az viszi el az idot.
Harmadik: a forras egy programbol van, marmint amit bevagtam.