prezideente#20
Van egy ismerősöm.
Netezni csak is külön erre a célra létrehozott user fiókkal mert. Mégis vírust kapott pedig volt fenn vírusirtó tűzfalnak a win saját tűzfalát használta.
Mégis vírust kapott
Lehetőségek:
a) A vírus ugyanúgy működik usermodeban vagy kitalálta a renergazdai jelszót amit kétlek bár a winben nincs olyan opció h ha vmi ismeretlen izé kezd el találgatni 3 után elutasítja de a lényeg --> a win biztonságtalan
b) a vírusirtó adatbázisa nem volt friss, de ezért nem kéne átterjedni az egész rendszerre--> a win friss állandóan működő progik nélkül meghal és mielőtt valaki azzal jönne hogy nem csak a win az olvasson bele az előzző üzibe amit 1 debianről írtam amikor vírusgyanús volt--> a win jogrencere nem jó
c) valamelyik progi szedte össze amiről a win sp2-es alap tűzfala nem szól és rendszerszintű beállításokat módosít--> a win jogrencere nem jó
d) egyéni eset és csak véletlen kapott vírust ami megfertőzte user modeból az egész rendszert és csak véletlen omlott össze a windowsa--> a win instabil
e) rossz vírusirtót használt vagy a tűzfallal lehetett baj--> a win megfelelő progi nélkül és a piacon rengeteg van összeomlik--> vonja le mindenki magának
nem fikázni akartam csak megmutatni hogy nem mindig a user hibája hogy összeomlik a rendszere és nem kéne abba a hibába esni hogy mindent mondjuk magunkra vagy a vírusirtóra v más userekre fogni.
Talán megoldást jelentene ha a fiók létrehozásakor nem bíztatnák a usert hogy érdemesebb rendszergazdának lenni mert úgy minden működik hanem részletesebb leírást adni többmindenről. Át lehetne variálni a jogokat és akkor nem az lenne némelyik appnál hogy a user nem tudja menteni a cuccát mert nincs joga írni a program filest persze ez jó csak ugye a játékok nagy részét úgy írják h arra alapoznnak h az illető root.
Amikor egy másik ismerősöm 1 nap 4szer rakott újra windowst úgy h újrarakta a drivereket újraindított és így tovább és amikor az 1ik hülye segédappot rakta reboot és nem volt meg az 1ik dll akkor ő mit hibázott? vírusos cd nem volt a drivereket illetően és amúgy se netre még akkor nem engedte ki akkor mi volt a baj? a win megérezte h hülye? vagy túl sok volt az app ami a karbantartásra szolgált?
Nem csak hülye felhasználók vannak és ezt azrt is tudom mondani mert a debiannel nem volt baj 4 éve a winnel viszont rengeteget szívtam és 4 éve is amúgy azért mert a win telepítésekor a kis drága bár senki nem kérte hát nem átírta a master boot recordot? aranyos mi?
Ne vegyétek sértésnek de nem a user hülyeségéből induljatok ki hanem vizsgáljátok meg a többi oldalt is