BlackRose#12
Igaz. A real world alkalmazásoknál meg főleg arra gondoltam, hogy sokszor egy egésszen más terül az ember elé mint amit az egyetemen csinált. Nem gondoltam negatív vagy pozitív oldalra, csak csupán a különbségre. Különben igaz, hogy sokszor a real world-ban komolyabbak az emberi mint a technikai problémák, de azért minden lehetséges, míg az egyetemeken álltalában egy relatív zökkenőmentes projektvonalat kisérnek, ahol pl. nem kell egy 97 beli Windows 3.11 gép egy 2000 beli Windows 2000 gép működjön egy .NET és egy Java alkalmazással, de pl. a .NET 2.0 miatt az SP4 (Windows 2000) telepítése után a Java alkalmazás legöglik... de még van egy darab hardware amelyre nincs Win2k/XP meghajtó és ezért Win98-al kell tekerni, de a cégvezetőség nem akar beruházni, hanem tákoltatja a rendszert még össze nem rogy... na de aki tudja miről beszélek annak nem kell mesélni. :)
Különben az egyetem valójában egy lehetőség (éppen ezt akartam az előző hozzászólásban hangsúlyozni), és aki tényleg akarja sokra viheti. A probléma csak ott van, hogy a legtöbb egyetemista nem így működik, hanem csak oda megy ahová viszik, és az IT ezt kapja, nem csak azt a 3-5% ot aki komolyan csinálja, hanem azt a 95%-ot is aki csak végigviszi a minimál requirements-el.
Ja és Dubai... még nem vagyok Dubaiban (Március 24-én megyek) egy kis halasztás jött éppen valami IT dolgok miatt amit meg kellett oldani - régi ügyfél stb. - de hogy ne dumáljak. Különben a körkép talán jó, bár jónak látszik innen messziről :)
Különben az ötletek a cégeknél... hát kivétel ugyan van, de legtöbbször úgy van, ha valami ötleted van akkor azt elmondod a főnöknek és az veszi fel a jutalmat, és csak ő tudja, hogy a te ötleted volt igazán, és 2-3 jó ötlet a főnöködnek, előrelépéshez vezetheti, és akkor esetleg te jöhetsz az ő helyébe... ezután a te ötleteidért tovább is a felettedvalóé a jutalom, az alattadvaló ötleteiért meg a tiéd... és a kör megy tovább. A baj ott van, hogy ha az ötleteidet hierarchián kívül akarod érvényesíteni, akkor nagy az ellenálás és még általában ellenségeket is csinálhatsz magadnak. Ez persze messziről sem igazságos, de legtöbb cégnél ez a valóság.