• Komolytalan
    #25
    A gond ott van, hogy a google köcsögölése miatt megint kaptak a flash siteok egy támadási felületet (nem találja meg a google). Ha megnézed, a böngészőháború miatt a html szabvány olyan tetves lassan fejlődik, mint egy rinocérosz. Ezzel szemben a Flashnek 2000-ben jelent meg az 5-ös változata, amiben már megfelelő megszállottsággal rendelkezők akár komplex dolgokat is készíthettek, 2004 elején meg már megvolt a Flash 7, ami egy az egyben alkalmazás feljesztő eszköz. 2 évente annyit lépnek előre, mint a html 10 év alatt, és már régesrég megelőzték technológiában a html oldalakat. Csak google egyelőre nem tudja mit akar a flashhel, hogy csinál saját flash szerű google plugint (valószínű), vagy csak szimplán kipusztítja. Így egyelőre szabotálja azokat a próbálkozásokat, amely piacon ő nincs jelen.
    Lehet csinálni olyan flash oldalt, ami nem csicsás, arra van optimalizálva hogy minél nagyobb felületen szöveget olvashass rajta. Lehet kimásolhatóvá tenni az adott szöveget, meg hát ugye ha már xml adatformátumot használ a flash is, akkor pite csinálni hozzá egy nyomtatási képet. Ugyanakkor lehet pl 360 fokos képpel bemutatni benne egy eladandó lakást, vagy autót. Meg mondjuk 1 fotógalériánál egyátalán nem mind1, hogy mennyire intelligensen puffereli elő a képeket. Ok, htmlel is lehet ilyet csinálni, csak a böngészőbeállítások 1%-án fog működni.
    Skypeot szerintem ne hozzuk elő, amikor a google pont a napokban lépett be a skype piacára, mert hát az egész világ legyen google. Már rosszabb mint az M$.
    "A konfigban a *.googlebot.com címről érkező kéréseket az egyik virtuális hoszt kezeli le, a többit pedig egy másik." - ezért pl a google szabályzata szerint azonnali kizárás jár. Ha bármi módon meg próbálod állapítani, hogy google robot nézi az oldalad, akkor kivesznek a találati listából.