• h4x0r
    #24
    Örülök a vitának. :)
    Szóval: a html-t és a http protokolt eleve nem interaktív kapcsolatra találták ki, arra pont ott vannak a Java, Flash, stb. cuccok. Ezt nem is tagadtam. De a html nagyon jó, ha pusztán azt akarod megmondani, hogy a XY koncert ekkor meg ekkor lesz, hogy egy adott program dokumentációja itt van, stb. A Flash és Java a weben, mint kliens-alkalmazások csak másodlagos szerepűek általában. Nem fikázom, de még mindíg az írott szöveg a legkönnyebben feldolgozható az ember számára. Gondolj csak pl. a Skype egyszerű, intuitív oldalára.
    Ergonómia pedig nem új tudomány, és nem is hülyeség. Pl. ha az oldaladon a színek nem harmonizálnak, akkor nehéz lesz olvasni, így a kutyát sem fogja érdekelni. De nem csak weben van, valamint nem csak kényelmi, hanem orvosi szempontok is vannak. Ugye nem mindegy, hogy egy széken ha 2-3 órát ülsz, akkor mennyire fáj mondjuk a derekad. Bár lehet, hogy túloznak.

    "Keressél rá google-val, hogy google ranking, vagy google indexing, és olvasgass."

    Azért kérdeztem, mert nekem bizony szokott Flasht is tartalmazó oldalakat adni bőven.

    "Hmm, és szerinted ez hogy működne pontosan?"

    A konfigban a *.googlebot.com címről érkező kéréseket az egyik virtuális hoszt kezeli le, a többit pedig egy másik. Ugyanaz a www.almaarus.hu cím lesz kliens szempontjából mindkettő.

    "Ja, hogy ezt kizárással bünteti a google, mint a BMWnél? Bocsi..."

    Valszeg másból jöttek rá (pl. valaki észrevette a cache-elt és valódi változat közti különbséget).

    "Ez nem hit kérdés, keress rá az ott szereplő szavakra, és meglátod az eredményt."

    Nem tudom, az én oldalamat szinte csak a meta alapján lehet megtalálni.

    "Mármint ha érdekel ennyire a dolog."

    Utána is fogok nézni pontosan.

    "Ez az elmélet, próbáld ki a gyakorlatban a dolgot. A metatag sokkal alacsonyabb google indexet kap, mint a title tagban szereplő szavak."

    Próbáltam. Bár nekem pusztán szöveges az oldalam, minimális mennyiségű képpel.