• Komolytalan
    #22
    1. És azzal, hogy tiltják a rejtett linkek használatát, esélyt se adnak rá, hogy indexelve legyen a flashes oldal.
    2. Jelenleg igen sokan kikapcsolják a képek megjelenítését. Lehet hogy a következő böngészőkben benne se lesz. Azzal meg ne gyere, hogy hűde sokan használnak lynxet, mert kb senki se használ.
    3. Web-ergonómus - eszem f.szom megáll tényleg, milyen szakmát találnak még ki az ingyenélők maguknak? Frameset lehet hogy elavult, de van amikor nem lehet megkerülni, csak ezt a web-ergonómusok nem tudják. Nem poénból bonyolítja senki se az életét, hanem mert muszáj. Pl. flashes, javas, akármis oldalnál, ami nem tölti újra kattintásra az oldal teljes tartalmát a korrekt auditálást a webaudit és egyéb cégek szerint úgy kell megoldani, hogy egy 1 pixeles framebe teszed az audit kódot tartalmazó mini html-t, és ezt töltögeted újra kézzel. Mert ugye aki fél napot egy adott oldalon tölt az ne 1 db látogatásnak számítson már. Ezt táblázattal (div) nem tudod megoldani, csak framesettel.
    XML meg egy adattárolási szabvány, ami a html kiterjesztéseként jött létre (vagyis a html egy spec xml), semmi több. Static xml-el nem, de dinamikus xml-el már leírható egy oldal szerkezete, ami _elvileg_ egyszerű cserékkel htmlé alakítható (ehhez kell az xslt fájl). A realitás meg az, hogy mivel az xml nem statikus, hanem kódból generált, így a hibák száma nem csökkent, csak más jellegűek lettek (nem 1 lezáró tagot felejt ki az ember, hanem 5-öt egyszerre, mást is cserél mint amit az ember gondol, stb). Az ellenőrzési idő se kevesebb jelentősen, ugyanúgy végig kell próbálgatni fekete doboz módszerrel a siteot, az xml semmire se ad garanciát (mivel dinamikus, kódból generált). Mondjuk ettől még az xml jó dolog, mert azért megkönnyíti az életet, csak a szilanizálás része kamu (nem világmegváltó). Meg máshol - pl flashben - ez a kód/adat elkülönülés már sokkal régebben, és sokkal korrektebbül megtörtént.