• NEXUS6
    Engem érdekelt a téma és már majdnem megnéztem, amikor elolvastam néhány kritikát. Feltűnően mindenki ugyanazt írta bennük.

Amellett hogy Spielberg eszméletlen jó halivúdi mozikat csinál, mindíg megbicsaklik a keze amikor eltér a sablonoktól. Úgy tűnik egy embernek sajnos csak egy fajta tehetsége lehet, ezért minden művész valahogy mindíg csak ugyan azt a történetet tudja elmesélni, ha mást csinál valszeg az átlag alatt teljesít. Úgy tűnik itt is ez a helyzet.

A zsidó értelmiségi, az az identitásunk, hogy nincs identittásunk, mert depresziós világpolgárok vagyunk alapú fanyalgás sajna manapság már nem igazán vonzó. Úgy tűnik ez a film is ilyesmi lehet.

Számomra fontosabb szempont lett volna egy az ellenkező oldal szempontjai is figyelembe vevő történet. Miközben pl az ír terroristák lassan konszolidált pozitív hősökké válnak a mozikban, addig az arab terrorista karakterek kidolgozottsága hasonlóan sablonos marad mint a "náci katona" a 60-as évek szovjet/amerikai lődözős filmjeiben.

Szal én szkippelem, szerintem azt a filmet egyszer sem érdemes megnézni, amit csak egyszer lehet megnézni.