suesue#27
Az a bajom az operával, hogy amíg amit megvalósít, azt nagyon akkurátusan, a többi böngészőnél előrehaladottabban valósítja meg. (Lásd a lent említett Acid2 tesztet) Viszont néhány dologban nagyon le van maradva. (XML+XSLT)
Az egy dolog, hogy ő valósítja meg a legjobban a szabványokat, de vannak olyan nem szabványos, kvázi szabványos dolgok, amit viszont nagy ívben ....
Én külön választanám a felhasználói felületet és a böngészőmotort. A felhasználók az előbbi, a honlapkészítők az utóbbi szerint ítélik meg inkább a böngészőket. Lehet, hogy az Opera kényelmes, szép, csili-vili, de lehet kevesen tudják, hogy vannak olyan böngészők, amik saját felületet nyújtanak, de más böngészőt gyűrnek maguk alá. Pl. én nem láttam annyira tesztreszabható, minden extra kényelmi szolgáltatást megvalósító böngészőt, mint a Maxthon. Amihez nincs hozzá plugin, azt meg lehet írni, néha pár soros scriptet létrehozva. Alapban IE-t gyűri maga alá, de akár Gekko motorral (FF) is megjeleníthető egy-egy oldal. Ezekután a felhasználói felület nem nagyon hat meg.