• lmisi
    #49
    Ha a cikkben idézett hd-dvd, ill. br.(blue-ray) adatok valósak akkor a br. halott dolog, valószínüleg a PS3 is. Emiatt a Sony jövőbeni sorsa is kétséges.
    A nagy Sony részvényesek kezdhetnek aggódni...
    Sajna a br. akkor lenne tuti ilyen költséggel ha nagyságrendileg azaz 10x ekkora kapacitása lenne.
    Már most a VHS - Betamax párharcra emlékeztet a dolog.
    - Sőt a mai költségorientált világban senki nem fog 300eft ért venni egy lejátszót amikor 40eft felvevőt tud venni. Esetleg 100-ig elmegy minőségjavulás miatt tovább nem.
    - Ráadásul 3kilos lejátszóban vehet 10eft. lemezeket, na ez végkép kiüti a biztosítékot.
    - Sajana a HDTV sem úgy terjed ahogy remélték
    anno. Az emberek 95% még mindíg egy 600x450 felbontásnak megfelelő minőség mellet TVzik és fog is vagy 5 évig. Egyszerűen nincs szüksége a HDTV felbontásra. A digitális adásokat is továbbra is hagyományos tv-n nézi. Viszont az alig drágább HDTV jó alternatívának tűnik. Bár a merevlemezes felvevők komoly konkurencia!!! Egy 300gigás merevlemezen rengeteg anyag elfér és nincs lemezcserélgetési nyűg.
    - Ráadásul a HDTV-disc-re elférnének komplett DVD sorozatok. Nem kéne 4-5 dvd lemezzel idétlenkedni.
    A divx-et nem is mondom. Alig több pénzért mint hagyományos dvd-n!!!
    - A Sony és társai kockáztatott tripla téttel és nem jött be. Egyszerűen túlbecsülték a technológiai fejlődés gyorsaságát. Gáz, nem jött be. A horribilis 1800$ ár komoly. Egyre több helyről hallani, többek között ezért csúszik a PS3 is. Egyszerűen képtelenség így rentábilisen PS3-at piacra dobni.... Ha van egy kis eszük lógó orral, de visszaállnak a xbox általl is használt dvd formátumba. Egyébként marad a büszkeség, de a részvényesek balsorsa...