shabba#5
Fene se tudja hogy jönnek ki ezek a becsüljük meg ki az aki legalább 1x lát egy böngészőt egy hónapban típusú statisztikák. Ha megnézel egy hírközlési felügyeletek által lejelentett broadband statisztikák homlok egyenest más arányokat fogsz látni.
Broadband userek aránya a népességhez viszonyítva:(zárójelbe tettem azokat az arányokat amiket Fessel Gkf stat hozott ki)
Ausztria 2.2 millió, 12.5% (60%)
Németország 8.5 millió, 10.2% (57%)
Magyarország 470 ezer, 4.6% (24%)
Lengyelország 1.25 millió, 3.3% (31%)
Cseh Köztársaság 284 ezer, 2.8% (37%)
Szlovák Köztársaság 87 ezer, 1.6% (38%)
Törökország 863 ezer, 1.2% (14%)
Görögország 93 ezer, 0.8% (28%)
Jó tudom a két stat nem azonos szempont szerint mér, hisz az egyik minden netezési formára ad egy becsült értéket, míg a másik a valóban mérhető regisztrált szélessávú netelőfizetésekre épül. De azért furcsa hogy a fejlett nyugati országokhoz képest mindkét mutató azonos arányban tér el, míg a keleti blokk irányban már hatalmas különbség van a kettő között. Broadband terén mi legalább olyan arányban verjük meg a keleti országokat, mint amennyire el vagyunk szakadva a nyugati eredményektől. Míg a másik stat szerint meg le vagyunk maradva mint a borravaló. Nekem ez valahol furcsa.
Most akkor vagy aránytalanul nagyon sok modemes netező lehet ezen keleti országokban, vagy ez a statisztika roppant sok előfizetőt képzel oda egyetlen előfizetés mögé ezen keleti államok esetében.
Nem azt mondom hogy nálunk olyan jó, de ez a stat túlzóan rossz képet alakít ki, ennyire azért messze nem rossz a helyzet.