• arty
    "Ez SZVSZ fake ahogy van. Először is szvsz XP nem megy pentiumnál kisebb procira, legfeljebb hack-keléssel. Másodszor hülyeség hogy 8MHz-es proci 486. Tudjuk, hogy mi ment 8MHz-n? Megmondom: az IBM PC XT/8086 amikor kijött a futószalagokról a 80-as évek elején. Az egyetlen dolog amit mentségükként el tudok képzelni, hogy visszajumper-olták a procit és így kipréselték a látható 7-8MHz-et - dehát ezt nehezen hiszem el most így akkor is."

Szinte mind1, h Te mit hiszel el :) Az overdrive processzorokról fogalmad sincs láthatoan, nekem spec volt is egy 83mhz-es páldány. Majdnem teljesértékű Pentium processzor, csak a memóriabusza 32 bites. Sima 486os alaplapba belment, és jumperolgatva igen fura sebességeken indult el ... :) Tapasztaltam, mivel nem volt leirásom a laphoz és csak kisérletezni tudtam. A hitetlenkedés helyett javaslom a forrás elolvasását, a cikkben be is van linkelve :)

Hihetetlen hogy a megahertz mitosz a mai napig létezik, és egyesek nem képesek elvonatkoztatni tőle ...