• kl24h
    Lényegében a Windows frissítéseknek (amelyek a Windows-hoz tartóznak) nincs majdnem semmi jelentőségük. Ami komolyabb javítást jelent, azok inkább a Service pack cuccok, na ezeket érdemes feltenni. A Service pack esetében biztos lehetsz, hogy telepítés után nem lesz gond.
    Most lehet valaki azt fogja mondani, hogy tényleg nagyon nagy jelentőségük van a frissítéseknek, mert biztonsági réseket, stb. oldanak meg. A biztonsági réseket megoldják az antivírusok, mert ritka az az antivírus, amelyik riasztana hogy nincs "naprakészen" a Windows (az MSE biztos riasztana és még van egy pár a sokból).
    Azok a frissítések, amelyek nem a Windows-hoz tartoznak, mint pl. ha telepítve van a Microsoft Office, vagy más amit használ is az ember azt fel kell tenni (egyes microsoft szoftverek, extra cuccok vagy esetleg valamilyen driver, amire a Windows talált frissítést).
    Ezért jó, hogy a felhasználó válassza ki, hogy mit töltsön le és telepítsen fel a Windows, ne legyen automatikusra állítva, de azok a felhasználók, akik átlag felhasználok és nem értenek a géphez, azok esetében jó, ha teljesen ki van kapcsolva a frissítés.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Csak egy példát mondok: nemrég telepítettem fel gépekre Windows XP SP3-at, mert régiek is a gépek, Windows 7 nem lehetne feltelepíteni különböző okok miatt és hogy ne lassítja a gépet. Feltettem a sima SP3-at, antivírus, Mozilla Firefox böngésző mint alapböngésző, VLC lejátszó, skype és épp kellett a videó driver telepítőjének a Microsoft .NET Framework 2 verzió. A Windows frissítés ki van kapcsolva, használják az internetet, mindenféle oldalra eljárnak, de semmi probléma. Tehát a legújabb SP csomagot telepítettem fel a Windows XP-ből, ez nagyon fontos.

Tehát a Windows 7-ből is mikor még megjelenik egy SP csomag, akkor érdemes telepíteni.

Utoljára szerkesztette: kl24h, 2014.10.05. 13:49:00