Dodo55#32482
Kezd összeomlani az XP-m, és rohadtul nincs most 3 napom újratelepíteni(elég nagy igényeim vannak, hülyét kapok egy csupasz, default config XP-től).
Gondolkozom a Win7-re átálláson, van is egy fent. A probléma csak az, hogy WinVista Beta 2 óta minden Windows 6.0+ alatt fele annyi FPS-em van a játékokban, mint XP alatt. Próbáltam 1000 féle 32 és 64 bites verziót, 1000 féle VGA drivert, az eredmény mindig ugyanaz.
A probléma elvileg a DRM alrendszer, amit VT utasításkészlet és MB chip hiányában software-esen emulál a rendszer, és a VGA driverek csak ezen keresztül tudnak kommunikálni, tehát biztos itt van a bottleneck, mert amúgy maga a rendszer gyorsabb.
A kérdésem az, hogy létezik valami megoldás? Hallottam régen az ATi kiadott valami drivert, ami megkerüli a DRM-et, de a Microsoft kapásból pisztolyt fogott a fejükhöz(képletesen), hogy ezt azonnal semmisítsék meg, és tegyék teljesen elérhetetlenné. Nem létezik véletlenül valami meghackelt nVidia ForceWare verzió, ami képes erre? Google évek óta nem segít.
Config amúgy az aláírásomban, tudom, hogy egy Core 2 alapú proci megoldást jelenteni, de fejlesztés most kizárva, jelenleg örülök, hogy enni van még mit...