• fery02
    Sziasztok!
    Állítgattam pár dolgot, de nem vagyok biztos a dolgomban, mivel leginkább Vista-s leíások alapján végeztem a tehendőket, Win 7-hez nem igazán találtam meg, amik érdekeltek volna.

1. A hibernálásnak úgy hallottam nem sok értelme van asztali gépen, meg hogy helyet is fel lehet szabadítani a letiltásával. Rendszergazdai cmd-ben beírtam ezt: powercfg -H off
    Végül is valószínű, hogy ennyi elég volt, mert nőtt a szabad helyem a C-n csak, hogy akkor Win 7-en ennyi beállítás elég-e?

2. Indexelés leállítása: Szolgáltatásokban (rendszergazdaként) leállítottam, letiltottam a Windows Search-et, meg a partíciókon is kivettem a pipát a biztonság kedvéért a "Fájltulajdonságok mellett tartalomindexelés engedélyezése a meghajtón lévő fájlokhoz" sor elől. Ennyi gondolom elég.

3. A "Shadow Copy" letiltásához én személy szerint a "Kötet árnyékmásolatai" sort tiltottam le a szolgáltatások közül. Telitalálat? :P Ha igen, akkor elég hozzá ennyi?

4. Rendszer visszaállítást jelenleg nem tudom kikapcsoljam-e, mert nem tudom szükségem lesz-e rá a későbbiekben, mert ugyan nem Ghost-oltam le a Win7-et, de szerintem, ha esetleg olyan hiba lenne egyszer, hogy el sem indul a Win 7, akkor úgysem bírnék mit kezdeni a Rendszer visszaállító fájlokkal.
    Jelenleg amúgy sem tudom, hogy hol lehet letiltani, a szolgáltatások között valamiért nem találom, Vezérlőpultban meg nem merek nagyon állítgatni vele kapcsolatban, nehogy véletlenül elindítsak így fáradtan valami visszaállítást. :D
    Szval ehhez kérnék tanácsokat, hogy érdemes-e szerintetek kikapcsolni, mert amúgy szabad helyem az van a C-n. Szóval nem azért kapcsolnám ki, mert nagyon kéne a hely, csak hogy esetleg teljesítményből fog-e egy picit.

5. lapozófájlnak a Windows nálam 6141 Mb-ot ajánl számomra felfoghatatlan módon (miért pont ennyit és miért ilyen sokat), de nem akartam tiltakozni, megadtam neki fix-en, amit akart.
    Ti 4 Gb RAM mennyiség mellett mennyit javasolnátok? Olyat ne írjatok, hogy semennyit, mert valamennyi kell. Bár itt is megjegyzem, hogy nincs szükségem helyre, szóval engem annyira végül is nem zavar.

6. Olvastam itt, hogy kijött a 64 bites változata a Daemon tools-nak. Érdekesnek tartom, hogy a hivatalos oldal főoldalán a "64"-re semmi keresési találat sem jött ki eredményül az oldalon, még a Download szekcióban sem.
    Komolyan nem lehet letölteni a hivatalos oldalról a 64 bit-es verziót? Mert én leginkább hivatalos oldalról szeretek tölteni.

Érdekesség kép még megemlítem, hogy eddig egyszer használtam csak az Alvó állapotot, mikor is fél órára magára hagytam a gépet (egyébként mindig Leállítom, majd áramtalanítom, éjszaka nálam nem megy soha egyedül).
    Viszont ez az egyszeri alkalom sem volt egészen hibamentes, mert mikor ébresztésként felkapcsoltam a gépet a power gombbal (billentyűzetemen nincsenek ilyen Alvó, kikapcsoló gombok), ugyan egyből a felhasználófiók választásnál voltam, de szinte abban a pillanatban, mihelyst a fiókom fölé vittem a kurzort, lefagyott a gép és csak reset segített rajta.
    Nem tudom, hogy ez csak véletlen volt-e vagy csak a gépem nem szeret aludni, de az biztos, hogy nálam eddig még se fagyás, se kékhalál nem volt még (lekopogom).
    Azóta inkább nem próbálkoztam ezzel az alvó állapottal, amúgy sem nagyon ismerem ezt a témát, hogy hogy, miként működik.