NagyMedve#18
Tudod számottevő kórházi élményem nekem sem volt, viszont van jópár nagybeteg a családban.
Elárulok egy titkot: Az orvos azért nem kér hálapénzt, mert evidens, hogy kapnia kell. (Én sem szoktam fizetést kérni minden hónapban...) Ha nem kap, akkor felőle akár meg is dögölhetsz, max annyira fog veled foglalkozni, amennyire feltétlenül muszály az ő szempontjából. Az is tény, hogy vannak, akik elzárkóznak a hálapénztől, minden tiszteletem az övék, de nem ők vannak többen... Persze olyan is van, akinek nem is adna senki hálapénzt, mert nem olyan pozícióban van, ezeknek a száma sem kicsi. (Mellesleg egy csomó orvos van, akinek nem szokása életeket menteni, mert nem az a munkája)De a lényeg az, hogy senki sem kényszerítette, hogy ezt a pályát válassza, nyugodtan elmehet villanyszerelőnek, azoknak biztos sokkal jobb. Mellesleg az az orvos, aki nem hülye, nem is szegény. De ha mégis szegény, mert egy szent, akkor válasszon a számtalan svájci lehetőség közül, és dolgozzon kint, ezt is sokan csinálják, és a legtöbben még csak nem is orvosok. Azért bosszantó az orvosok panaszáradata, mert miközben megkeresik az én fizetésem(Tény, hogy én csak 6 évig tanultam, de tudtommal 40 évet kell dolgozzak a 100%-os nyugdíjhoz...szerintem az orvosoknak nem kell annyit) 2-3 szorosát, eközben azért siránkoznak, mert nem keresik meg a 8-10-szeresét. Vagy észre kéne venni, hogy a többiek lényegesen rosszabbul keresnek, és nem a nyugati országok fizetéseivel dobálózni, vagy el lehet menni azokba a nyugati országokba, ha ott tényleg kolbászból van a kerítés.