• prezideente
    A Linux azért jött létre mert Linus Torvalds mikor kikerült az egyetemről -és talán egy 486-os gépet vett de nem ez a lényeg- rájött hogy a DOS nem használja ki rendesen a gépe hardveres adottságait, ráadásul egyfelhasználós és a parancsai is primitívek(van neki vagy 200 össz). Ezért megalkotta a Linuxot ami egy többfelhasználós és eygszerre több feladatot elvégezni tudó oprencer mellesleg a felépítése olyan mint a unixoké(ezért van ebbe is vagy 3-4ezer parancs).
    És a kezetektől a netről lehetett ingyen letölteni pedig az akkori 1etlen csúcs kereskedelmi oprencertől minden tekintetben jobb volt tehát ebben igazad van nem a profit a lényeg. :)
    Amúgy mivel -mint ahogy korábban írtam 1 statiszttika szerint- a linux 5 éve 30-33%os növekedést hoz mindezt évről évre tehát egyre jobban viszik nincs kizárva 10-15 év múlva a MSnak nem lesz csak mondjuk 72%-a de az OS Xet is eléggé viszik meg állítólag sokan várják az x86os OS Xet, a OpenSolarist is egyre jobban viszik.
    Szóval lassan de biztosan a MS körül szorul a hurok(a windows részről mielőtt vmelyik fan nekem jönne a MS rekordeladásaival mint már mondtam a win csak 1 része az eladásoknak úgyhogy ezzel békén lehet hagyni)