Mi kell ,hogy lebukjanak vagy be se törjenek? Mi? Hol lehet beszerezni és mennyiért?
-
kisviku #104 Hmmm, egyetértek.Engem nem zavar, ha sok rendőr van, de azok végezzék is becsülettel a dolgukat.Tehát ne csak radarozni tudjanak, meg parkolási bírságot osztani, hanem ha szükségem van rájuk, segítsenek.
Mesélek egy sztorit, ami megtörtént, sajnos átéltem az egészet.
Idén februárban betörtek a cégünkhöz és elvittek nem kevés értéket (számítógépek,szerszámok,kápé,stb)
Magyar rendőrség: kihívtuk, nagyjából fél óra alatt kijött két járőrgyerek, helyszínt "biztosítják" címmel és megvárják, amíg kijött egy nyomozó.
A nyomozó nem kalambó hadnagy volt, hanem egy civil ruhás,civil autós ürge, aki mindjárt azzal kezdett, hogy mindenkit leb*szott,de kegyetlenül, hogy miért tartózkodunk az épületben.
Ugye kezdődött a nap, kollégák jöttek dolgozni, nem tudván mit történt.Az étkezdében gyűltek össze, ahol nem is jártak betörők, ergo semmi nyom nem volt.
Nyomozó: -Mi a fa*t csinálnak itt??? Miért nem mennek ki?Összetapossák a nyomokat...
De milyen nyomokat?Nemhogy nincsenek, de ne mondja már valaki, hogy egy cipőnyomból kiderítik ki lehetett, ilyen a Grimm mesében van.
Oda ahová bementek és törtek-zúztak, meg fosztogattak be sem tettük a lábunkat.Nyomozó morog-dühöng, majd egy óra múlva bocsánatot kér az erős hangnemért.
Tehát kihívsz egy rendőrt, az nem azzal kezd, hogy segíthetek-e, hanem mi a fas*t keresel ott?Aztán elment.Jöttek a nyomfelvevők.Ezek már-már amerikai stílusban kommandósként felszerelkezve (gondolom, hogy legalább a látszat legyen meg) elkezdtek fotózni, ujjlenyomatot venni,stb.
Mindent összekentek, meg összebas*tak, de ujjlenyomatot nem találtak.
Most jön a lényeg:
INDOK: -ez a felület túl matt, ez meg túl fényes,az meg sima, az meg recés,az meg sötét,a másik meg párás, a harmadik...
Akkor miről tudnak lenyomatot venni?
A pár darab esetleges nyomra is mi hívtuk fel figyelmüket, pedig nem én vagyok a nyomozó ugyebár.Szégyen gyalázat, de ahol felfeszíteték az ajtót, oda gyurmát helyeztek mintavétel céljából, elmentek, fél óra múlva visszajöttek, hogy OTTFELEJTETTÉK a mintát!
Miről beszélünk akkor? A továbbiakat már nem mesélem, ki tudjátok találni...
Na erre varrjatok gombot!
Ja és még egy gondolat a végére: a rendőrség kijelentette, hogy "ezek profik voltak" Hmmmm,aztak*va! Tehát ha felveszek egy kesztyűt és betörök, akkor már én is profi vagyok?