Személyeskedést, egymás minősítgetését mellőzzük.


A teljes magyarítás feltöltve.
  • AlucardHuN
    #11748
    Kíváncsiságból aki "segítséget" kérnék pár tapasztaltabbtól. Az a helyzet hogy 1300-as években járok a Magyar királysággal, és diplomáciailag nem állnak jól a dolgok. Jelenleg Európa úgy néz ki hogy: Észak EU a Dán birodalom része , Magában foglalja Franciaország észak keleti részét, Flandriát, a HRE északi részeit, Skandináviát, és a mai Lengyelországot, akiket a mongolokkal bedaráltak. (Franciaországot 4-en osztották fel). Emellett annyi papjuk van hogy innentől kezdve biztosított hogy csak dán lesz a pápa. A mongolok az orosz részeken szétkapták lengyeleket. A lengyelek azért élnek még mindig mert egy kereszteshadjárat során megszerezték Konstantinápolyt. Bizánc érdekes módon szinte kiszorította a törököket Anatóliából. A Velenceieket visszaszorítottam Krétára. (maga Velence később fellázadt, most Milánóé (vagy ezek Genovaiak?). A Német Római Birodalom Dánia vazallusa. Nos a probléma ott kezdődik hogy Milánó kivételével mind ellenem vannak. Enyém ugye Buda, Zágráb, Bran, Bucharest, Jászvásár, Szófia, Durazzo meg Ragusa. Közel keleten a keresztes seregem elfoglalta Jeruzsálemet meg két mameluk erődöt és azt hittem hogy ezzel el leszek egy darabig, csak megjöttek (túl gyorsan) a Timur Lenk féle csipet csapat szóval Jeruszálemből meg az Antiochia melletti erődöt hagytam lázadóvá lenni, Acre-ben hagytam pár embert (mert a timuridák a mameluk Antiochiára mentek rá, én meg így kénytelen vagyok Bizánci területen átvágni magamat a fősereggel. (néha kifosztva egykét védtelen várost)

    Hogy ne legyen ennyire egyszerű, egyik se akar kibékülni. A dánok a sokadik ostromot bukják el Budánál (családtagok pár számszeríjász, meg erdélyi parasztokkal védem, utóbbiak meglepően jók), meg néha az Alföldön téblábolnak, a mongolok Jászvásárt zaklatják, és emiatt katonákkal tele kell tartanom. Szófiát (erőd) felváltja zaklatják a Bizánciak meg a lengyelek (mostanában inkább utóbbiak), és most legutóbb a németek is belém rúgtak (két nagyobb sereggel nekiestek Budának meg Zágrábnak, mindkettőt elbukták )

    A pénzem meg ugye fogy (Jászvásár... meg a hazatérő fősereg de az néha tud fosztogatni), meg az hogy szinte már senkivel se tudok kereskedni. De ők szerintem csak úgy hajlandóak békét kötni ha piszkosul nagy pénzt ígérek nekik. A másik gátló tényező meg az hogy mindenki annyira összevissza van szövetkezve hogy mivel egy másik szövetségese tuti az ellenségem így biztos kiröhög.

    Szóval mit lehet tenni? védekezni hátha megunják vagy a pápa közbelép, esetleg egymás ellen fordulnak? Vagy amint hazatér a fősereg legyalulni akit csak lehet? (kezdetnek Bizánc Európai részei meg Konstantinápoly, vagy a másik irány a dán lengyelország.


    Rómához képest ez a rész szerintem nagyon durva (bonyolult európai politika, pápa hatalma, inkvizítorok, 2 mongol szuperhatalom), és total war játékban ez az első alkalom hogy így be vagyok kerítve:D