• kirol
    #3
    Egy kis ízelítő:


    Adam Raichl a 23 éves technikus éppen nem valami jókedvűen ugrik be az autójába. Valószínűleg még fárasztó munka várja, de annál jobban örül az estének és a barátnőjével töltendő időnek. "Mindennek megvan az ára", gondolja.

    Begyújtja a motort és ebben a pillanatban hatalmas pukkanást hall a fejében, valamiféle hirtelen villanást. Intenzív és nagyon kellemetlen. Megrázza a fejét és abban a reményben, hogy abbamarad a fájás, rátapos a gázra. Az autó magabiztosan elindul, Adam bekapcsolja biztonsági övét és felhangosítsa a rádiójából szóló "Hell's Bells" számot. Kezd lenyugodni.
    Az autó éppen a környékbeli kilátó felé tart, a "Hell's Bells" szám véget ér és folytatódik a beszélgetés.

    "-Doktor úrral folytatjuk beszélgetésünket. Mi a véleménye a mai civilizált világban uralkodó stressz okozta negatív hatásokról?
    -Tudja, a tempó, vagyis a hmm.., technikai fejlődéssel járó rohanás az utóbbi években ööö, megugrott. A szervezet ezt nehezen viseli..., hmm. Hogy megértse, olyan ez mint amikor khm..., egy 2 tonnát bíró pillérre..., ööö 3 tonnát rakunk. Aaaz...,
    eredmény természetesen az, hogy..., ööö szóval érti. Az emberi szervezet, emberi lélek nincs aaa..., hasonló hatásokra szokva, tehát..."
    Az autóban megcsörren a telefon, lehalkul a rádió és Adam beleszól :
    "Adam."
    ...
    "Éppen most indultam el."
    ...
    "Persze, elkészítettem."
    ...
    "OK, megállok nála."
    ...
    "No."
    ...
    "Úgy fél óra múlva."

    A lámpa zöldre vált és az autó elindul a kereszteződésben. Balról hirtelen bevágódik egy ciszternás kocsi. Adam meglepetésében elrántja a kórmányt. Egy pillanat múlva már csak fehérség van körülötte mindenhol.
    ...

    Adam egy kis házikóban ébred fel. Egy pillanatig nézi a mennyezetet és megpróbálja a fejében összerakni a történteket. A házikóba egy kis japán lány néz be, de azonnal el is tűnik. Az ajtón beszűrődő fényt elálló férfi már sokkal magabiztosabb és tiszta angoltudással mondja : " Maga az aki kihúzott engem a tengerből? Muszáj magával kezet ráznom. Túlélni egy repülőszerencsétlenséget 5 kilométeres magasságból, hát ez a Guiness Rekordok Könyvébe illő esemény. Érti ezt? Ilyen nagy vödör szerencse. És pont én. Akarom, hogy mások is, másoknak is kell ... Nixon most éppen a Watergate ügy miatt van bajban ... ."
    Adam nézi a házikó bejáratát és eszébe jut, hogy : "Ez nem a pokol. Nem is a mennyország. Akkor biztos megőrültem."

    Adam nem is sejti, hogy nem ő az egyedüli aki túlélte saját halálát. Nem az egyetlen aki kapott még egy esélyt. Nem tudja miért.

    Nem tudja, miért van együtt egy planétáról származó, azoban más idősíkokból való emberekkel. Aztán még itt van a csengő is. Annak hallatára mind egyszerre alszanak el. Vannak aki reggel felkelnek, mások eltűnnek és helyüket mások veszik át. Paradicsom és pokol egyszerre.

    De ez komolyan a halál? Vagy csak egy álom?
    Ha pedig mégis a halál, akkor mit jelentenek azok a jelek szerteszét a szigeten attól az embertől, aki valamikor itt élt. Csak találgatás? Vagy talán esély?

    A megoldások jönnek majd elvesznek az újabb csengetésnél. Közeledik az éjszaka. Az utolsó lesz? Vagy jön még egy reggel?



    Röviden ennyi a fejlesztők által közölt csemege a játékról. Az igéretek szerint :

    - A játék a harmadik generációs AGDSIII grafikus motorral fut.
    - Teljesen megfelel a mai csúcskategóriás elvárásoknak, realisztikus karakteranimációval, szájmozgással.
    - A karakter ruhái egy idő után elhasználódnak, elszakadnak.
    - Atmoszférikus effektek.

    Jelenleg csak ennyit lehet tudni a játékról ami állítólag még az idén megjelenik. Így első ránézésre valószínűleg a szokásos point&click stílusú lesz. Nos, a Black Mirror és Niburu készítői eddig sem hagyták cserben minket, van egy olyan érzésem, hogy most sem fognak. A sci-fi/horror történet adott, a megjelenítés szintén. Meglátjuk mit hoznak ki belőle.-)

    Írta : Tomsess

    © A Kalandjátékok Oldala . Minden jog fenntartva.