zeneszerkesztés pc-n
  • jpeg
    Sziasztok!

Remélem van itt aki ismeri az Orion Platinum 7-es verzióját.
    Abban van egy 909-es dobgép (nem igazi... csak emulátor), aminek egész király hangja van.

Kérdés1: nem tudjátok, hogy ezt a dobgépet VST-ben nem lehet-e megszerezni valahonnan? Kerestem, de nem találtam...
    Meg arra gondoltam, hogy nem lehetne-e valahogy "átrakni" Fruity-ba, mert pl. a wasp is megvolt Orion régebbi változatában, most meg a wasp xp van a 7-es ben. Gondolom ugyanattól a gyártótól szerzik be őket...

Kérdés2: A Fruity-nek sztem elég jó szekvencere. Nem tudtok egy hasonló progit, amiben csak szekvencer van? Mert sztem a Fruity (még a 7-es verzió is) nagyon dinamikátlanul játsza le a hangmintákat.

Egyszer kipróbáltam azt, hogy ugyanazokkal a hangmintákkal megcsináltam egy egyszerű dobalapot több programban (Fruity, Tuareg...). A végeredmény szinte mindegyik zeneszerkesztőben jobb, szebb lett, mint a Gyümölcsöcsben. Wav-ben mentettem el a kész zenét ugyanolyan beállításokkal. A hulláformák között nem volt sok különbség, ellenben hangzásban...
    Compressort nem használtam.

Még valami.
    Van egy kis fogalomzavar...
    Sokan ha zeneszerkesztőre gondolnak, akkor azt mondják hogy Audícity meg Goldwave. Mások meg a szekvencer és a tracker programokat mondják.
    Szóval van-e más szó a zeneeditáló-ra és a zeneméker-re? Remélem értehető mire gondolok...