• Komolytalan
    Sulinet: én elég sok gépet szereztem be előtte is meg utána is, szóval szerintem tudom hogy mi mennyibe került, hogyan, stb. Sulinet előtt _mindenki_ valamely ismerős cég nevére vett gépet, ergo papíron nőtt a cégeg számítógéppel való ellátottsága, valójában meg pistike lőtt velük otthon. Így a bruttó érték 20%-a azonnal visszajött. Mondjuk egy 100+AFA-s gépnél került az egész 100-ba. Sulinet után ugyanez a gép alsó hangon volt 120+AFA, ráadásul lehet rosszabb is volt, mert nem volt XY ház csak Z, nem volt XY alaplap csak Z, csak dobozos proci, stb. A 150-ből visszakaptak 75-öt (elején 120-at, jó, az tényleg nem volt rossz), de csak 1 év múlva. És ez az 1 év múlva ez egyátalán nem mind1 a szegényebb rétegnél. Szegény alatt nem csőlakót kell érteni, hanem pl. apu traktoros a téeszcsébe, anyu meg mondjuk bolti eladó bruttó 60ért. Szóval ami nyugaton középosztálynak számít, az nálunk éhhalál széle, vagyis szegény réteg. Na ezeket pont nem támogatta semmivel se a sulinet, mert nekik úgy jött le a dolog, hogy csengess ki most azonnal 150-et, és az adódból 1 év múlva visszakapsz 75-öt. Ja, hogy nem vagy bejelentve csak minimálbérre, vagy úgy se? Akkor te dögölj meg paraszt, mit akarsz te számítógépet? Szóval az egész egy rakás ablakon kidobott pénz azért, hogy fényezhessék a statisztikákat.
    20 mila/weboldalt író meg erősen alálőtt, mivel egy A8 nem kapható 20 miláért, és 1-1 ilyen project során a Porsche Hungária legalább 2-3 autót értékesít + lakások/házak. A reális összeg olyan 100-200mila egy dinamikus (szigorúan php+mysql), de arányleg kevés tartalommal rendelkező oldalért, hogy a valós fejlesztés ne kerüljön 1-2 milánál többe. A számlák ára 4-8%+AFA max, vagyis 100 milából lejön 2 a fejlesztésre, meg max +8 számlára, így 91-et nyúlnak le akik közel vannak a tűzhöz.