• Blasta
    Oszt biztos ismered azokat az előnyöket???

"mert cserélhető helyben ha van tartalék?"
    Akárcsak a Li-ion...

"olcsó?"
    Akárcsak a Li-ion, feltéve ha utángyártva (olyan cégek gyártják, akik a ceruzaakksikat) vásárolják, ezek egy árban vannak 4db 2500-as akksival...

"jobban beszerezhető mint egy rendelésre hozott akku?"
    Rendelésre??? Ki az a láma aki rendelésre vásárol ilyesmit???
    A fotóüzletekben könnyen hozzá juthat, aki akar, én két gépemhez is 10 perc alatt vásároltam pótakksit...

"gyakorlatilag 2500 mah (és felette) és felette már szép üzemidők vannak. meg gyorstöltők hozzá."
    Akárcsak a Li-ion-nal...

"sima alkáli is belenyomható, ami ma már bárhol beszerezhető."
    Elérkeztünk az EGYETLEN tulajdonsághoz, amivel a Li-ion nem bír!!!

"mert olybá tűnik ez a ceruzakkus móka a tendencia. szvsz..."
    Hát ez tényleg csak a Te véleményed.
    Minden(!!!!) komolyabb DLSR géphez a gyártó mellékel saját Li-ion akksit, biztos azért mert a ceruzaakksi a tendencia...

De lássuk a továbbiakat:
    -kicsi, tenyérben elfér akár három "garnitúra" is.
    -a gép vásárlásakor már a dobozban van egy jó minőségű és megfelelő kapacitású akksi és hozzá a gyors töltő, ergo nem kell plusz költségekbe vernie magát a vásárlónak és minőséget kap egyből (megvan a véleményem a 15 perces illetve gagyi minőségű töltőkről és akksikról, bárki beleszaladhat).
    -bármikor újratölthető, nem kell "szabályosan" lemeríteni az akksikat töltés előtt és lassabban is használódik el.
    -egyszerűen cserélhető pl. terepen, munka közben nem kell 4-4 ceruzaakksival sz@rozni, amik erre-arra gurulnak.

Tényleg, marhára nagy baromság a Li-ion és nincs jövője...

Sorry a többiektől, befejeztem.