• Mark1989
    Hát akkor én most leírom a tapasztalataimat.
    Érdekews mert a topicot végigolvasva látom hogy senkiével nem egyezik.
    Kis 15-ös CRT monitorral kezdtem a számítógépezést, aztán egy Phi8lips 17" folytattam majd kb 1 hónapja egy Samsung syncmaster 753DFX-el zártam le a CRT történetemet egy életre.
    Vettem egy Fujitsu siemens E19-1-es 19"-öos TFT monitort.
    60-ért sikerült kézalatt BONTATLANUL megvennem 3 év garival, és bár a honlapján a fene tudja miért de nem található csak a google chace-ében de ezeket írja róla:

"SCENICVIEW E19-1
    The Edition display SCENICVIEW E19-1 of the Value Line s the right one for companies looking for a cost effective entry to the world of professional LCD displays."

(Máshonnan):
    Felbontás: 1280 x 1024 75hZ
    Kontraszt: 600:1
    Fénykibocsátás: 250 cd/m2
    Látószög: 170°/170°
    Képfrissítés: 12 ms
    Garancia: 3 év

A tapasztalatom hogy MINDEN tekintetben jobb mint az előző összer crt monitorom.
    Autómatikusan beállítja magát, kép borotva éles, a színek gyönyörűek és ÉLETHŰEK.
    A játék 1280x 1024-en gyönyörű, ámbár a nagy felbontás miatt van egy kis fps veszteség de a GF6600GT videókarim még egyenlőre panasz nélkül bírja (kisebb felbontásban természetesen nem annyira éles a kép de kit érdekel a nagyobbon használom)
    A filmek tökéletesek rajta, egyszerűen nincs más szó, a filmben lévő porszemet nagyítóvan megnézhetem a monitoron.
    Az egyetlen hátrány hogy az ÉN szemem ez is fárasztja, igaz valamivel kevésbé mint a CRT-m 85 HZ-en, de könnyezem ettől is egy kicsit hiába állítgatom a kontrastot.