Mice#76
" Mert sztem aki annyira hülye hogy nem visz magával pénzt vagy bankártyát mondjuk a moziba, az akkor ahhoz is hülye lesz hogy feltöltse a bör alá integrált csipet.
na most uezt el lehetne mondani egy bankszámláról is ill. telsimről. ezekre létezik a havi rendszerességű utalás x számláról...
"A másik meg hogy hol éltek ti emberek? Magyarországon ma, vagy vmi fantáziafilm fantázivárosában valahol a 24. században?"
inkább fordítva tenném fel a kérdést. hol élsz te? a kőkorszakban?
"lakásajtó magától nyilik csak legyintek előtte..." bár én panelban lakok, de az utca túlsó végén mind családi házak vannak, többségük nem csak jól kinéző, de elég szépen elektronikázott ajtóbejárókkal és elektronikusan nyíló autófeljáró előtt levő kerítéssel. többségük az autóból kiszálva üt be egy kódott, hogy nyíljon, másik részük pedig a sluszkulcson nyom meg egy gombot. pl itt már előjöhetne egy méter körzetes azonosítás és akkor esős/saras időben se kéne az embernek öltönyben/díszcuccban szétáznia...
"miközben szinte az összes ajtó kulcsos,a moziban nem tudsz mai kártyával fizetni, de majd biztos lehet kézlegyintéssel mert lesz benne csipérzékelő.." hosszú ideig nem voltak adottak a feltételek, de szerintem már nem sok kell, hogy átlagfizuból is kijöjjön olcsón.
".., hazaérve már akinek telik házi szórakoztatóközpontra" miért kell megadni a tv-s baromságokat, hogy csak a 100ezres újságos baromságok lehetnek szórakoztató központok? egy mezei szg-hez kapcsolt 4k-s logitech hangfallal is egész emberi hangzást lehet elérni. a gépet amikor tunerről felvételre rakom akkor is soxor alaplapi apm időpontra való bekapcsolást adok neki, amit akár egérmozgásra is aktiválhatnék. az infrás és rádiós egerek korában egy kis freki módosítással már szerintem az egeret is rá lehetne venni, hogy távolról is mozgást imitáljon-->bekapcsoljon a gép. a gép ha az egér 2 méterre van tőle, meg már így is bekapcsolható, chippel meg legalább azt se kéne tudnom hol az egér.
" majd magától bekapcsol, húdejó lehet épp aludni szeretnék és az üzenetek sem érdekelnek.""
na most manapság szinte minden automatikus funkcióval bíró proginak van általában valamilyen presetbeállítása is, a winampben is vannak hangtémák, ergó miért ne lehetne épp a lakáselektronikának témája? ma meg már amikor szinte mindent behálóz a net, mennyi energiát eszik az a tűzfal ami nappal is megy és csak pár kb infót kapva a dróton megkapná a cégemből küldött "ma szar napom volt hagyjál" szignót?
"Harmadrészt meg amit itt leirnák pozitiv elönyként, az mindez megvalósitható plaszkitkártyán egy csippel. Ugye ilyen lehetne a diákigazolvány, a bankártya, esetleg a személyigazolvány. "
ezzel meg már csak azért is nehezen értek egyet mert amikor az ember bazi nagy rohanásban vált nadrágot/pulóvert/kabátot magamnál is rengetegszer szívtam azzal, hogy pont nem abban a ruhában volt az igazolvány mint amit elképzeltem. ma már ezek a hülye személyik se normális méretűek hanem mind kis kártyás xar amit az ember rakosgathat plasztikbőrökbe... bankkari/hitelkari/személyi/diák/bkv bérlet/metró, ja és még valahova szúrjam be a papírpénzt is. Én pl. nagyon utálom ezt a sok karit.
"Ehhez képest sokszor bankkártyaautomatát is ugy kell vadászni,a legtöbb helyen még mindig nem lehet kártyával fizetni,"
ez mondjuk mese, mert ha csak nem a sarki fűszeresbe mégy ma már azért szinte minden nagyobb helyen lehet fizetni karival, max a leggázosabb napokon viszel pénzt is. az viszont már idegesítő, hogy még mindig papírra írt bürokrácia kell ahhoz, hogy tényleg elhiggyék, hogy xy fizetett a karival és soxor 3-4 vásárló is fizet kp-val a tescóban, míg az a szerencsétlen gép kinyomtatja a karis fizetésről a bizonylatot meg míg aláírják. egy chippel ezt is fel lehetne pörgetni.
"és a diákba épitett csipet sem lehet gyakorlatilag semmire sem használni."
miért? mert az emberek többsége nem lát fantáziát benne. mert félnek tőle, meg mert mindig csak azoknak a véleményére adnak akik még rég születtek és emiatt alig mernek beruházni ezekbe. akiknek meg lennének ötleteik azok meg nem rendelkeznek tőkével. nem baj. bénázunk még egy darabig aztán ezekből a dolgokból is valami jó kis külföldi cég profitál majd...
"Ezek után arról álmodozni hogy majd egy ilyen csip alapján mütenek meg hát..."
pontosan... ezek után...