honved_banner_felso.png\"honved_banner_also.png\"
  • tomcat1
    #185
    MTK - Bp. Honvéd online közvetítés 1-2
    Helyszín: Hidegkuti-stadion
    Nézőszám: 3500
    Játékvezető: Bede F.
    Asszisztensek: Kispál R., Fehér Gy.
    MTK HONVÉD
    1 Végh Z. 1 Tóth I.
    15 Horváth L. 36 Schindler
    20 Lambulics 5 Benjamin
    22 Rodenbücher 16 Szmiljanics
    24 Pollák 3 Tóth B.
    7 Kulcsár T. 31 Berdó
    6 Szabó Á. 79 Genito
    27 Pintér 22 Bárányos
    21 Bori 7 Ivancsics
    28 Urbán 21 Hercegfalvi
    17 Zsidai 18 Abraham
    Szakmai igazgató: Vezetőedző:
    Garami József Supka Attila
    Gólszerző: Bori (23.), ill. Abraham (5.), Abass (64.)
    Csere: Szabó Ádám helyett Kecskés (62.), ill. Abraham helyett Abass (52.), Berdó helyett Diego (59.), Hercegfalvi helyett Tóth M. (84.)
    Sárga lap: Szabó Á. (14.), ill. Tóth B. (88.), Ivancsics (92.)

    A hazaiak némileg tartalékosan álltak ki, hiszen Kanta József és Pál András sem állt Garami József rendelkezésére, így nem is csoda, hogy a találkozót a Honvéd kezdte aktívabban, s Abraham révén már az ötödik percben meg is szerezte a vezetést. Ezt követően kezdtek el ocsúdni a házigazdák, s próbáltak meg mezőnyfölényre szert tenni, ám ekkor is a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, először Szmiljanics fejelt fölé, majd Berdó mellé.

    Aztán szinte a semmiből érkezett az MTK egyenlítő gólja. Bori több mint harminc méterről lőtt elég gyengén, de annál pontosabban kapura, amelyet Tóth Iván kapus nem ért el, s így a labda a jobb alsó sarokba vánszorgott. A hálóőr igencsak benne volt.

    Az egyenlítés nem törte meg a kispestiek lendületét, akik továbbra is sorra vezették támadásaikat. Abraham, Berdó, majd Hercegfalvi került helyzetbe, de a legnagyobb lehetőség Schindler előtt adódott, akinek a lövése után a labda a kapufán csattant. A félidő végén még feljegyezhettünk egy Urbán lövést, ám végül 1-1-es állánál vonultak a szünetre a csapatok.

    Az iram a második félidőben sem csökkent, ám a kapuk most jóval kevesebbszer forogtak veszélyben. Supka Attila cserékkel próbált meg frissíteni csapatát: sikerrel. A 64. percben Bárányos szabadrúgása után fejelt a kapuba messziről éppen a csereként beállt Abbas. Ebben a gólban meg Végh kapus volt benne egy kissé.

    Hátrányuk tudatában az MTK megint egy sebességi fokozattal magasabbra kapcsolt, kevés sikerrel. Hiába nyomtak a kék-fehérek, miután Kulcsár (kétszer), Pintér és Pollák sem talált a kapuba, maradt a vendégek egy gólos előnye, s így már öt ponttal vezetnek a második Debrecen előtt. A kék-fehérek pedig – utolsóként az élvonalban – elveszítették veretlenségüket, s a harmadik helyre csúsztak vissza.