Portugál Labdarúgás
  • I3andy
    #47
    A vasárnapi esti Portugália-Hollandia nyolcaddöntő csontzenéjének egyetlen komolyabb sérültje volt: Cristiano Ronaldo. A közönségkedvenc szélsőt Kaled Boulahrouz talpalta combon rettentően kegyetlenül - a Manchester United ásza hosszas ápolás után még visszatért a pályára, sőt, a portugálok góljában fontos szerepet vállalt, ám a 34. percben le kellett őt cserélnie Felipe Scolarinak.
    A tegnap esti Portugália-Hollandia nyolcaddöntő csontzenéjének legnagyobb áldozata a Manchester United közönségkedvenc szélsője, Cristiano Ronaldo volt, akit a hollandok „Kannibálja”, Kaled Boulahrouz talpalt le a hetedik percben.

    A portugál szélső combsérülése olyan súlyosnak bizonyult – bár hosszas ápolás után még visszatért a pályára, sőt, Maniche góljában nagy szerepet vállalt –, hogy a 34. percben le kellett őt cserélnie Scolari mesternek. A tinilányok első számú kedvence már akkor pityergett csalódottságában, amikor a kispad felé ballagott, s miután leült, feltartóztathatatlanul kitört rajta a zokogás.

    A játékos első látásra komolynak tűnő sérülése ellenére mindenképpen játszani szeretne a július 1-jei angolok elleni negyeddöntőben.

    „Úgy vélem, nem túl súlyos ez… Ma beszélek a doktorral, remélem, az angolok ellen pályára léphetek, de majd meglátjuk” – nyilatkozta Ronaldo a riportereknek.

    Egyébként a hollandok egyértelműen azzal a taktikával léptek pályára, hogy kemény belépőkkel próbálják meg minél hamarabb elvenni a játéktól és a dribblizéstől Cristiano Ronaldo kedvét, hiszen van Bommel már a 3. percben sárgát kapott a szélső felvágásáért, Boulahrouz pedig a hetedik percben végzett stoplibeültetést a portugál combján, amiért egyébként csak sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

    A tavasszal az FC Barcelona érdeklődését is felkeltő holland-marokkói kettős állampolgár Boulahrouzt klubcsapatának, a Hamburger SV-nek drukkerei kedvesen csak „Khalid der Kannibale”-ként emlegetik – hogy miért, az vasárnap este magunk is láthattuk.

    „Két óriási rúgást kaptam. Egy negyedórán keresztül még megpróbáltam a gyepen maradni, de amikor a jobb combom bedagadt, le kellett jönnöm – szomorkodott a sértett fél. – Ilyen a labdarúgás, hozzászoktam már. Megtettem a csapatért mindent, kiválóan kezdtem a mérkőzést, azt hiszem, nagy meccsem lett volna ez. De a csapattársaim nélkülem is kiválóan játszottak, gratulálok nekik.”

    Mint elmondta, az öltözőben a második sárga lapja miatt a 45. percben kiállított Costinhával azzal vigasztalták magukat, hogy mindketten szerepelnek még ezen a világbajnokságon – egyébként Cristiano Ronaldo leghamarabb szombaton, Costinha pedig csak a müncheni elődöntőben húzhatja magára a bordó mezt.

    „Mostantól minden mérkőzés maga a finálé. Remélem, a futball nagy ünnepe lesz az angolok elleni találkozónk, s azt kívánom, hogy mindkét csapat 11 emberrel fejezze be az összecsapást” – tekintett a közeljövőbe a portugál szélső.

    Cristiano Ronaldo kiesése azért is lenne kellemetlen érvágás a portugáloknak, mert a piros lapos Costinha és Deco biztosan nem játszhat, az angolok pedig azt szeretnék elérni a FIFA-nál, hogy tiltsák el a van Bommelt lefejelő Figót is.