• hdo
    Na igen Star Trekben rengeteg az átfedés, a visszautalás stb. de ettől még nem lesz logikátlanabb az egész. Minden Star Trek rész, a TNG óta /1987 óta tulajdonképpen, de sikerült belepasszírozni a TOS nagyon nagy részét és a mozifilmeket is/ legyen az DS9 VOY ENT egy egységes fizikán alapszik, amit egész jól összefoglalnak a www.ditl.org-on. Azt nem lehet igazán mondani hogy félhivatalos, mert az oldal szerkesztője minden leírást akár szavanként külön színekkel ír annak megfelelően hogy canon forrás (sorozatból, vagy Paramount által kiadott egyéb anyagokból, backstage infókból származik) non-canon (Star Trek regények) vagy spekuláció (sacc/kb), és még indexeli is hogy mit honnét vesz amit ír. Nagyon jó kis oldal minden trekkie-nek tudom ajánlani, én már másfél éve azt használom /@mrzed001/ nemhiába vagyok IRC Chat szerepjátékban egy éve én a CI /Chef Ingenieur/. Szóval tudom mi fán terem a Star Trek, ezért is vontam párhuzamot a Warp meghajtó és a cikkben szereplő hajtómű között. Na de nem akarok ebből a fórumból Star Trek fórumot csinálni, mint ahogy pár ember kb 80 hozzászóláson keresztül alternatív-energiaforrás fórumot csinált belőle.

Szóval röviden: nem technikai halandzsa, jól megfontolt és !kitervelt! magyarázat a történésekre, aki nem hiszi járjon utána a ditl.org-on.

A Star Trek nem gagyi, úgy értem ha egy Hawking akart benne szerepelni -többször is- az már jelent valamit nem? :) Még akkor is ha nem engedték szerepelni. Meg is tudom érteni öket, nehezen tudták volna megmagyarázni hogy a 24. Század második felében hogyhogy ez a muki teljesen béna és még beszélni sem tud magától... azért az orvostudomány már tart ott hogy ilyen ne legyen. És ezen túl sokat kellett volna törniük a buksijukat az íróknak, úgyhogy inkább hagyták az egészet. Ezt most ne úgy fogjátok fel hogy fikázom a mozgássérülteket, magam is kerekesszékes vagyok, de ez a tény és kész.