12 éve vagyok trekkie, fejből tudok legalább 4 esetről ahol Warp közben változtattak nemhogy irányt hanem Warp faktort /sebességet/ is. Szó se volt stopp->új útirány->új sebesség->indulás-ról.
Ha már a Warp hajtóműnél tartunk Star Trekben, az egész ellentmondásos. Warp - a név arra enged következtetni hogy tényleg gyűri a teret és ezért képes ilyen gyors helyváltoztatásra. De nem mert a Warp küszöböt elérve szubtérbe "ugrik" az űrhajó. /A Cochrane-faktor, tehát hogy a szubtér mennyire erős, milyen gyorsan lehet utazni benne - szerepelt az előző hozzászólásban - az a Star Trekben változó./ Valójában itt is erről van szó a cikkben szereplő hajtóműnél. A Warp hajtómű is, meg ez is egy olyan "szubtérbe" ugrik /szubtér, másik dimenzió, lényegtelen itt hogy minek nevezzük/ ahol lehetséges a fénysebbeség többszörösét elérni, mivel nagyon jól tudjuk hogy a saját 3D-s környezetünkben ez energetikailag lehetetlen. / Ja, amúgy Star Trekben pont azért van a deflektor hogy a hajó útjába eső parányi anyagokat - amelyek ekkora sebességen úgy szabnák fel a hajót mint acél a zsírpapírt - eltérítse. / Na most mivel itt konkrétan dimenzióváltásról van szó, szerintem a 3D-s objektumokat az űrben nem muszály belekalkulálni az útvonalba, mivel nem a 3D-s térben mozog az űrhajó, simán "keresztülrepül" rajtuk. De mivel nem tudhatjuk hogy a másik dimenzióban milyen tárgyak vannak amiket bele kell számítani az útirányba, tehát ki kell kerülni, teljesen értelmetlen bármiféle útirány számítás a normál 3D-s környezetünkben, csak a térváltás elvégeztével számolható bármiféle út.
Már csak reménykedjünk abban, hogy a mi fizikai törvényeink "felfelé kompatibilisek". Úgy értem tudunk alkotni fizikai törvényeket 1 2 és 3D-s környezetre, de vajon helytállóak akár a legáltalánosabb törvények a magasabb dimenziókban is? Mi van ha a hajtómű leállításával nem ugrik vissza 3D környezetbe az űrhajó? Okok, mondhatják most egyesek, hogy a dimenzióugrást okozó hatás megszüntével az űrhajó visszaugrik a saját dimenziójába de ez biztos?
1 valami viszont teljesen biztos. Nem kell arra az űrhajóra semmilyen Z berendezés. Elég lenne innét pár fórumozó mert egyesek akkora hülyék hogy már görbítik a teret. /És most nem arra gondoltam akinek a hozzászólására válaszoltam/
Bocs ha kicsit összefüggéstelenül fogalmaztam, de megpróbáltam egyszerre több általam hibásnak vélt hozzászóláshoz reagálni.