Tiberius B#400
Ha már ennyire belementünk az olajügyekbe:
1. USA rendelkezik magának elég olajról, ami az ipart illeti, sőt !!! még a polgárai is tök olcsón tudnak benzint venni(hozzánk képest kb. 5-ször olcsóbban)
2. Az alternatív energiaforrások terjednek, ez tény, hogy milyen sebességgel, az az áruktól függ, de ha lesz kereslet lesz kínálat is, és fordítva.
3. A napelemek kis hatásfokúak és drágák, ha hinni lehet a tévének több millió Ft egy tanya pár villanyát napelemmel biztosítani, de ez egyszeri befektetés, és persze állam bácsi számolásában, ha meg pár százezerből megoldható és még meg is bízható, strapabíró, mondjuk egy ház villanyát és esetleg többi villanykészülékét működtető napenergiás megoldás, akkor az nagyonis kifizetődő szerintem.
De lehet, hogy túl optimista vagyok.
4. Volt egy fószer vhol, aki pálinkával hajtja a kocsiját, csak egy "kis" átalakítással. Ő bizony etanollal üzemelteti azt a kocsit.
5. Az összeesküvéselméleteseknek, szerintem, csak részben van igazuk, hiába léteznek mindenféle technológiák, azok az USA katonaságának titkos bázisain vannak, és naggyon-naggyon drágák, ergo nekünk semmi közünk hozzá.
6. Dinamit, radioaktivitás és még nem tom mi, nem sufnis dolgok, minimum az emberkék nagy koponyák voltak, laborokban stb...stb...
7. Mindenhez pénz kell, a legutolsó sufnis dolog, ami bejött, ha jól emlékszem az Apple féle számítógép meg a DOS volt, de nem vagyok benne biztos. Ahhoz is pénz kellett. Na meg ész, és tudás, amit előtte meg kellett szerezni.
8. Hogy visszatérjek a témához, szerintem ez a fajta technológia vagy már létezik, és ekkor naggyon paranoiás voltam, vagy még 50 év mire rendesen működni fog, esetleg teljesen fel kell újítani az elméletet, 2015 körül, mikorra ki is próbálják.
Asszem csak ennyi, de ez kikívánkozott belőlem, miután végigolvastam az összes hozzászólást.
Vki szóbahozta a Star Treket, ott egészen konkrétan arra építenek, hogy a tér "rétegződik" különböző görbületű részekre, ahol a határsebesség más és más, és egyéb alapfeltevések, melyekre sem bizonyíték sem cáfolat nincs még, mivel még ne mvagunk képesek a teret, csak tömeggel, az meg nem hatékony. Star Trek szerető emberke vagyok és szerintem van benne valami, hogy annyi művelt, nagy tudású ember szereti, ez szubjektív.
Ha vki le akar szúrni, nyugodtan, de inkább konstruktív kritikát kérnék.
Előre is kösz.
u.i.: A helyesírásomra is vonatkozik a kritikára vonatkozó rész.