PSP vs NDS vs GBA SP
  • Anubys
    #220
    Na, akkor egy kis beinzártálós válasz, mert az jó:

    Japánban viszont és egyéb helyeken tinilányok és olyanok kezében is látni ds-t, akiknek biztosan köze nem volt eddig a konzolokhoz. tetriseznek rajta, nintendogs-ban kutyákat simogatnak, stb. psp-t külföldön se nagyon látni sehol kislányok kezében, ez azért jelenthet valamit.

    Iegn, azt jelenti, hogy PSP-re nincs olyan játék, ami a lányokat is lekötné. Nem hinném, hogy egy lány jókat szórakozna egy Tekkennel vagy Manhunt 2-vel. Nem a DS-t kéne fikázni azért, mert nagyobb a célközönsége... :)

    a második dolog, amit tisztázni kell még gyorsan: mind2-en úgy írtatok a psp-ről, mint csillivili grafikát megjelenítő cuccról, ami semmi mást nem tud és csak azoknak jó, akik a grafikára akarnak élvezkedni. mintha egy játéknak vagy csak jó grafikája lehetne vagy csak jó játék lehetne szar grafikával, mintha a kettő együtt nem fordulhatna elő.

    Nem ezt írtam, hanem azt, hogy a játékok legtöbbje PSP-n csak a grafikával emelkedik ki. Nem mind, de a nagyobb része. Vannak tényleg jó játékok PSP-re, ezért vettem azt IS. Vannak jó grafikával nagyon jó játékok, de az eddig általám ismert PSP-sek mind olyanok, akik lefikáznak egy játékot, ha nem 4 DVD-n van, nem mozog egyszerre 12319786123 poligon a képen. Én meg olyan vagyok, hogy a két kedvenc játékom még 8 színt használt, és azóta is nyomom őket (itt konkrétan a Lode Runner-re és a Chaos-ra gondolok)

    biztosan nem ér fel egy Super Paper Mario Kart Party 8 színvonalához egy olyan játék, mint mondjuk Silent Hill: Origins, vagy Grand Theft Auto, vagy God of War, vagy Crisis Core:FF7 csakhogy párat említsek.

    Soha nem Marióztam, nem az én világom. De tudod mit? Akkor én is kérdeznék, egy Rayman vagy egy Crash Bandicot felér egy Dementiummal, egy Orcs and Elves-szel, egy Mazes of Fate-tel, egy Undercover-rel, egy Two Memories-zal? Hogy én is a legszarabb PSP-s játékokat hasonlítsam a legjobb DS-es játékokhoz. Ami pedig a kis listádat illeti, valszeg ezek miatt kezdtek el PSP-t venni az emberek (A GTA nekem nem bejövős, de a másik három nekem is elég nyomós érv volt a PSP mellett, de még a Tekken és Lemmings is ott van a listámon)

    úgy beszéltek a jó grafikáról, mintha az már hátrány lenne és magában hordozná azt, hogy a játék egy szar és a csilivili grafikán kívül mást nem tudna felmutatni. ez roppant nagy hülyeség, már megbocsássatok.

    Nem figyeltél. Nem a csili-vili grafika a hátrány, hanem az, ha más nincs a játékban csak grafika. Van nem egy ilyen.

    igényesebbnél igényesebb psp játékok jelentek és jelennek meg sorra, amelyek a grafikán kívül olyan igényességet, hangulatot és játékélményt árasztanak magukból, amire kétlem, hogy sok ds játék képes lenne.

    Várom a listádat, hogy eddig mik jelentek meg sorra... :)
    Castlevania-ban pölö egyértelműen a DS a király, a PSP-stől hánytam, pedig imádom a sorozatot, de ajánlom figyelmedbe azokat a játékokat, amiket picivel feljebb írtam

    a grafika nem minden de nehogymár hátrány legyen, hozzájárulhat az is ahhoz, hogy qrvajó legyen valami, és egyre több ilyen lesz psp-re.

    Nem hátrány, de csak attól nem lesz valami qrva jó.