PSP vs NDS vs GBA SP
  • 5c0rp330n
    #210
    #207, #208:
    mind2tökre válaszolok akkor egyszerre.
    mind2-en ugyanazon a mondaton akadtatok ki. akkor most felhívnám a figyelmeteket az "inkább", "leginkább" szavakra. egy szóval nem mondtam, hogy csak casual-ok veszek, csak azt mondtam, hogy inkább. most kár lenne Magyarországot mondani példának, mert itt a ds valóban alig van jelen, psp-t is persze csak pár ember kezében láttam rajtam kívül utcákon, buszokon. itt sztem aki ds-t vesz (mint ti), azoknak viszonylag nagyobb része hc gamer, itt egyszerűen nem terjedt úgy el mint casual cucc, mint máshol. Japánban viszont és egyéb helyeken tinilányok és olyanok kezében is látni ds-t, akiknek biztosan köze nem volt eddig a konzolokhoz. tetriseznek rajta, nintendogs-ban kutyákat simogatnak, stb. psp-t külföldön se nagyon látni sehol kislányok kezében, ez azért jelenthet valamit. ezért mondom, hogy a ds inkább casual cucc, de persze vannak kivételek és Magyarországon főleg ilyeneket látni. külföldön kb hasonló a célközönsége, mint a wii-nek, és a wii ismert, hogy hogy áll a hc gamerekkel: érdemes például megnézni a "No More Heroes" című játék "sikerét", ami egy inkább hc játékosoknak szóló tök jó kis játéknak volt szánva. a kutyának sem kellett a szó szoros értelmében. ds-en ennél azért vszínűleg nagyobb a hc gamerek aránya, de jelentős részt tesznek ki a casual játékosok, jelentősen nagyobbat, mint psp-nél, ezért írtam h inkább casual cucc.
    a második dolog, amit tisztázni kell még gyorsan: mind2-en úgy írtatok a psp-ről, mint csillivili grafikát megjelenítő cuccról, ami semmi mást nem tud és csak azoknak jó, akik a grafikára akarnak élvezkedni. mintha egy játéknak vagy csak jó grafikája lehetne vagy csak jó játék lehetne szar grafikával, mintha a kettő együtt nem fordulhatna elő. biztosan nem ér fel egy Super Paper Mario Kart Party 8 színvonalához egy olyan játék, mint mondjuk Silent Hill: Origins, vagy Grand Theft Auto, vagy God of War, vagy Crisis Core:FF7 csakhogy párat említsek. úgy beszéltek a jó grafikáról, mintha az már hátrány lenne és magában hordozná azt, hogy a játék egy szar és a csilivili grafikán kívül mást nem tudna felmutatni. ez roppant nagy hülyeség, már megbocsássatok. igényesebbnél igényesebb psp játékok jelentek és jelennek meg sorra, amelyek a grafikán kívül olyan igényességet, hangulatot és játékélményt árasztanak magukból, amire kétlem, hogy sok ds játék képes lenne. a grafika nem minden de nehogymár hátrány legyen, hozzájárulhat az is ahhoz, hogy qrvajó legyen valami, és egyre több ilyen lesz psp-re.
    és még1szer leszögezem, hogy ennek a vitának az égvilágon semmi értelme, de ilyen betyöpösödott hülyeségeket nem kéne hangoztatni.