Highw@yPos.#34
igen ésszerű, hogy bónuszt kap, mert:
- A hó mindenkinek hátrány, mindkét félnek, de a barbárok jobban tűrik, mert az ő területükön ez megszokottabb időjárás és sokkal jobban alkalmazkodnak a rideg körülményekhez.
A Római katonák kevés %-a találkozott hóval szerintem annakidején, Egyiptom,Izrael, Görög.o, Spanyol, Észak-Afrikai gyarmatok-----> ezeken a helyeken kevésbé volt hó...
Miután elkezdtek hódítani a germán vidéken és kárpát-medence fele, már inkább.
Ezért jogosnak tartom azoknak a csapatoknak az "favorizálását"(+bónusz pont), akik hazai terepen vannak és jobban is alkalmazkodnak a zordabb időjáráshoz.
Szerintem ésszerű voltam.
Amúgy a RTW-ben még van fogyó-töltény is pl. íjjászoknál, nem a végtelenségig lőnek nyilat, utána marad a kiskés.
Morál nagyon jó van benne szimulálva, ahogy kell. Az igazi nehézgyalogosokat/Cohors urbánus, Cohors XY/ marha nehéz megnyekkenteni morálba, igazi harcosok. Max lovakkal. És ha 2 közel egyforma létszámú/kaliberű egység csatázik, akkor oldaltámadással meg lehet őket fingatni, moráljuk 0 lesz, menekülnek és csak kaszabolni kell őket!
Továbbá ha sokáig futtatod az egységet a csatán,kifárad--->csökken a morál!
Emellett még rengeteg más változókat is figyel a játék, aki nem hiszi, próbálja ki, ugyis előtte ragad majd ;-))....