• waterman
    hála az égnek, hogy a "páncélba zárt szellem" nem csak az én szememet szúrja.. egyszerűen förtelmes. magyarul szerintem ahogy van megfoghatatlan mi a Ghost in the Shell fordítása. javaslom nevezzük így magyarul is.
    bevallom a cikket eddig a veszedelmes tükörfordításig olvastam, ezekután objektíven szerintem nem lehet beszélni a témáról. a hozzászólásokból is az derül ki, hogy mindenki össze akarja hasonlítni az anime-t a disney-s meg pixaros movie-kal. szerintem felesleges, mert eleve más a célközönségük. keressünk olyan 10 éves gyereket, aki felfogja kicsit is miről szólt mondjuk a fentebb említett gits 2. azon kívül hogy szép volt, nem sok marad meg..
    vannak akik mélyen elítélik azokat akik szeretik és nézik az animéket. egy ilyesmi hozzászóláshoz lehetett szerencsénk pash [20] üzenetében. az általa említett "pikácsúú" animek még ott is ahonnan jönnek a langyibb rihi-röhi kategória. egy igazi cyberpunk stilusú mozi, lehet megváltoztatná az elzárkózók véleményét is a témában.