faz#9
Elöljáróban megjegyzem, hogy én sem szeretném ha büntetnének engem, meg nekem sincs pénzem ilyen dolgokra, de:
""p2p-preview" után esetleg megveszik az emberek!"
Ez nagyon szép gondolat, de 1) elég sok webshopban meg rádióban preview-olni tudod, 2) ha azok, akik "previewolták" és aztán nem vették meg nem tudták volna letölteni, akkor lehet hogy megvették volna. Nyilván ha csak minden sokadik ember vette volna meg, akkor is többen megvették volna, és az is nyilvánvaló hogy a "previewolók" 99,9%-a nem fogja megvenni akkor sem, ha tetszett neki. Szóval szerintem ez tök mellébeszélés. Ha tetszik, ha nem, arról van szó, hogy valami, ami pénzért van, ingyen beszerezhető, és joggal lehet ezzel gondjuk a kiadóknak.
A nem szellemei termékeket gyártók pont olyan genyók mint a kiadók, és azokhoz folyik a pénz akik azt sem tudják hogy mi fán terem az amit gyártanak, szóval még az elv sem stimmel, amit néha mondanak az emberek (ti. hogy a szerző nem kap elég pénzt), mert akkor semmit nem szabadna megvenniük. Szóval szerintem ez az hiábavaló bizakvás.
És végülis az is lehet, hogyha mindenki legálisan venne mindent akkor minden olcsóbb lenne. Meg nem lenne artisjus és egyéb dolgok. De azért logikusabbnak és eredményesebbnek látszik hogy küzdeni próbálnak a fájlcserélés ellen, bár jobb volna ha előbb árat csökkentenének és ennek szellemében mennének háborúba...